Digidexo.com

Vegan PCOS Diet

Vegan PCOS Diet


Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en hormonforstyrrelse som rammer kvinner i reproduktiv alder. Eggstokkene av kvinner med sykdommen vanligvis inneholder mange små cyster. Disse cystene gjøre eggløsning vanskelig, forårsaker menstruasjons og ufruktbarhet problemer. Fordi PCOS øker også risiko for fedme, diabetes, hjerteanfall og slag, er det viktig for kvinner diagnostisert med sykdommen til å følge en sunn diett. Et vegansk kosthold (en som ekskluderer kjøtt, meieriprodukter og egg) er ett alternativ.

Kostanbefalinger

PCOS omfatter typisk insulinresistens, noe som betyr at legemet ikke kan bruke insulin til å levere glukose (blodsukker) til cellene. Glukose er den primære kilde til drivstoff for kroppen. Når glukose forblir i blodet i stedet for å bli brukt av cellene, fører det til problemer som diabetes, hjertesykdom og hjerneslag. Dette betyr at det er viktig for kvinner med PCOS å spise ikke bare en diett som bidrar til å regulere blodglukosenivået, men også en diett som oppfyller andre hjerte-sunn kosttilskudd retningslinjer. Disse retningslinjene anbefaler en diett basert på hele korn, bønner, grønnsaker, frukt, umettet fett og magert protein (inkludert vegetariske alternativer til kjøtt, fisk og meieriprodukter). En typisk vegansk kosthold scorer høyt for samsvar med disse retningslinjene.

Et potensielt problem med den vegan diett, er imidlertid at det kan være for høyt innhold av karbohydrater for å regulere blod-glukosenivåer. Et vegansk kosthold som inneholder en rekke allment tilgjengelige plantebaserte proteinkilder kan enkelt løse dette problemet. Vegan proteinkilder inneholde nøtter, mutter Butters, bønner, tofu, tempeh og helkorn. Disse matvarer er også lav i mettet fett, og mange er høy i sunt, umettet fett.

Vegan Fordeler

The American Diabetes Association (ADA) rapporterer at studie-deltakere etter en lav-fett vegansk kosthold opplevd større forbedringer i blodsukker stabilitet, vekttap, blod lipid nivåer og kolesterolnivået i blodet enn deltakerne som fulgte ADA kosttilskudd retningslinjer. Begge gruppene har imidlertid bedret seg betydelig ved å følge et sunnere kosthold basert på rikelig med hele korn og produsere.

Hvis du ikke allerede er veganer, hoppe inn i denne livsstilsendring er en sikker måte å øke kulinariske kreativitet og å lære om sunne, friske oppskrifter som er både lav i mettet fett og også rik på fiber og næringsstoffer.

Kalsium og jern

Veganere er ikke i faresonen for mangler i enten kalsium eller jern. En typisk kjøtt-eater kan ha problemer med å skaffe nok kalsium fra tofu, mørke grønne blader, bønner, mandler og tahini, men disse matvarene er alle stifter i en typisk vegansk kosthold. Andre kilder til kalsium inneholder brokkoli, melasse, befestet soyamelk og befestet appelsinjuice. Likeledes er det mange veganske kilder til jern: gresskarfrø, mørke bladgrønnsaker, brokkoli, tempeh, tofu, nøtter, melasse og quinoa. Du vil merke at mange av disse matvarene er på begge listene, noe som gjør det enkelt å møte dine daglige behov for disse næringsstoffene.

Omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer er det mest høyt anbefalt av hjerte-sunt umettet fett. De er vanligvis forbundet med kaldt vann fisk som laks, makrell og sardiner. Vegan kilder inkluderer linfrø, linfrøolje, valnøtter og soyabønner.

Tips

Vegansk kosthold er ikke sunt i seg selv. Det er nok av dyrefrie junk mat og ernæringsmessig tomme raffinert og bearbeidet vegansk mat på markedet. Du fortsatt trenger å gjøre gode valg og ta vare å ikke overspise. Velg fullkornspasta og brun ris over sine hvite varianter; ferske eller frosne grønnsaker enn hermetisert eller bearbeidet; fersk hel frukt i stedet for juice.