Digidexo.com

Peg sondeernæring Prosedyrer

For de med svelgeproblemer eller ute av stand til å konsumere mat muntlig, kan en perkutan endoskopisk gastrostomi (PEG) tube være kirurgisk plassert ved å lage et lite hull i magen og setter inn PEG tube. Straks røret er i riktig posisjon, kan flytende ernæring administreres gjennom røret, direkte inn i magen. PEG rør kan plasseres midlertidig eller permanent, og gir total ernæring eller å supplere peroralt inntak.

Forberedelse

En PEG-røret er typisk ikke godkjent for bruk i 24-48 timer etter plassering kirurgi. Riktig plassering av røret må bekreftes, og magesekken må ha tid til å komme seg etter inngrepet. En lege vil gi instruksjoner om passende flytende ernæring, samt bestemme hvordan supplement vil bli levert - enten ved hjelp av pumpen, gravitasjon pose eller sprøyte. For de ved hjelp av den elektroniske pumpen, er det tilrådelig å lære en manuell måte å levere supplement, slik som ved hjelp av tyngdekraft pose eller sprøyte, i tilfelle av funksjonsfeil pumpe.

Når leveringsmåte er etablert, samles de aktuelle utstyr. Hvis en matepumpe er å bli utnyttet, sikre en pumpe som fungerer og har alle nødvendige komponenter. Bekreft riktig supplement og riktig dose før du starter fôring. Legen og ernæringsfysiolog vil arbeide sammen for å finne ut hvilke næringsstoff tilskudd ville være best for den gitte situasjonen. Ingen endringer bør gjøres uten å konsultere noen av disse medisinske fagfolk.

Samle følgende utstyr: 30-60 milliliter nål nese sprøyte, fôring pose og rent vann. Næringsposen bør kontrolleres for kompatibilitet hvis du bruker en matepumpe. Et IV-stativ eller en krok til å henge posen fra, vil være nødvendig. Å ha et håndkle på hånden er tilrådelig i tilfelle tube siving eller søl.

Administrere sondeernæring

Renslighet er det viktigste skrittet for å administrere PEG tube feedings. Den abdominal åpning gjennom hvilken PEG røret inn i magen og røret, i seg selv, er mulige inngangspunkter for bakterier, slik at det er en konstant fare for infeksjon. Lagringsområdet og leverer behøver ikke være steril, men holdes ren for å redusere risikoen for infeksjon. Den viktigste bestanddel av renhet er en god håndvask teknikk. Dette reduserer drastisk risikoen for infeksjon.

Prime linjen, eller slangen, av næringsposen. Dette innebærer å helle supplement inn i foringsposen, og la den flyte gjennom til enden av leveringsrøret for å fjerne luft fra mateposen røret. Dette tiltaket hindrer at luft som pumpes inn i magen, og forårsaker ubehag. Når røret er fylt, klemme det, og plassere et lokk på utgangen inntil den er festet til PEG-røret.

Plasser den som mottar røret i så oppreist stilling som tolereres. Dette hindrer aspirasjon bør det være en hvilken som helst tilbakeløpskjøling. Før start av tilførsel, bør omtrent 30 ml rent vann bli trukket inn i sprøyten. Åpne hetten på PEG røret og vannet fra sprøyten skal administreres langsomt. Dette trinnet fjerner PEG rør og bidrar til å bestemme om det er blokkeringer som kan hindre levering av kosttilskudd. Hvis vannet kan bli innpodet lett, bør da linjen i foringsposen festes til PEG-røret.

Når matingen er ferdig, bruk av 30-60 ml av vann for å spyle gjenværende supplement fra PEG-røret. Sett hetten på PEG røret og la mottakeren å stå oppreist i minst 30 minutter.

Betraktninger

Aldri tvinge væske gjennom en PEG rør som ser ut til å være tett. Dette kan føre til alvorlig skade. Væsken supplerende ernæring er en førsteklasses medium for bakterier; ikke bruk bokser som er åpnet for en utvidet, eller ukjent, tidsperiode. Ved administrering av fôring, ta hensyn til PEG tube nettstedet. Misfarging på stedet, bør lekkasje rundt innstikkstedet eller forskyvning av røret rapporteres umiddelbart.