Digidexo.com

Haemophilus influenzae Forebygging

Ifølge University of Virginia Health System, Haemophilus influenzae (H. influenzae) er en gruppe bakterier som kan forårsake infeksjoner og lungebetennelse. Det er generelt kontrakt med spedbarn og små barn, men voksne får det, også. En mer alvorlig belastning, H. influenzae type b, hindres gjennom en serie av immuniseringer gis til spebarn og barn som er under 5. Nord-Dakota Department of Health råder er det ingen vaksine for H. influenzae type b-non.

Immunisering

University of Virginia gir en tidslinje for å veilede deg i å bestemme når barnet skal vaksineres for H. influenzae type b: "Den første vaksinen er mottatt ved 2 måneders alder og de to påfølgende doser er gitt ved ca 4 måneder og 6 måneder. En booster er da gitt mellom 12 og 15 måneders alder. Hvis et barn ikke har fått vaksinen og er eldre enn 5 år, kan det ikke være nødvendig for dem å bli vaksinert. " Rådfør deg med din lege rådgiver på vaksinasjoner for dine barn.

Transmission

Ifølge Merck, kan H. influenzae overføres gjennom luften, ved direkte kontakt og kroppsvæsker. Du kan inhalere dråper fra en hoste eller nyse og bli infisert. Hvis familiemedlemmet er infisert og berører deg eller du kommer i kontakt med familiemedlem kroppsvæske, kan bakteriene spre seg. The North Dakota Department of Health advarer om at H. influenzae-infeksjoner er spredt så lenge bakteriene er til stede. Når du begynner å ta antibiotika, kan du spre bakterier i ytterligere 24 til 48 timer.

Forebygging

Flere vanlige typer H. influenzae forekommer i små barn og voksne, for eksempel mellomøret (otitis media), øyebetennelse (konjunktivitt) og bihulebetennelse infeksjoner. De er ikke livstruende, og er vanligvis behandles med antibiotika, når de forekommer.

Hvis du får en øyeinfeksjon, som rosa øye, Nord Dakota Department of Health anbefaler følgende forholdsregler for å hindre spredning av bakterier: håndvask før og etter berøring av øyne, munn og nese og sanere gjenstander som dørhåndtak, bord, telefon , leker og tepper.

I sin guide AZ artikkel om ørebetennelse, Dr. Allan Greene forteller at selv om en mellomøret infeksjon er ikke smittsom, det vanligvis resultater fra en øvre luftveisinfeksjon som er smittsom. Han foreslår å redusere barnets eksponering for øre-infiserer bakterier ved å holde dine barn og familiemedlemmer bort fra små lukkede-i rom der andre barn eller personer som kan ha øvre luftveisinfeksjoner er tilstede. I tillegg anbefaler han hyppig håndvask og leketøy vasking som forebyggende tiltak, utegående frisk luft og bruk av HEPA filter.

The National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) sier at folk flest havn bakterier som Haemophilus influenzae i sin nese og svelg og ikke bli syk. Når du får en kald, trykket fra sniffing og blåser nesen, i tillegg til betennelse og slim buildup, bidra til bevegelse og vekst av bakterier i bihulene og kan forårsake akutt bihulebetennelse. Allergi forårsake en tilsvarende reaksjon. Du kan være i stand til å minimere innvirkningen på bihulene ved å bruke saltvann spray og / eller en avfukter til å holde bihulene fuktig.

Hjernehinnebetennelse og epiglottitt er type B-infeksjoner og kan være livstruende. Greene foreslår å bruke antibiotika som forebyggende tiltak hvis du kommer i kontakt med en person med disse formene for H. influenzae.