Digidexo.com

Skulder Impingement Diagnose

Voksen skuldersmerter er ofte forårsaket av skulderen impingement. Treff resultater fra press på rotator cuff som armen heves overhead. Rotator cuff er en sene som knytter de fire musklene som dekker ballen av skulderen. Når armen er løftet, kan forsiden av skulderblad "støte" eller gni overflaten av rotatorkuff, forårsaker smerte og begrense bevegelse.

Symptomer

Symptomer på skulderen impingement inkluderer smerte når du løfter armen overhead, svakhet skulder muskler og problemer med å nå bak ryggen. Det kan være hevelse og ømhet i forsiden av skulderen. Smerte kan være til stede under aktivitet og i ro. Det kan blusse opp mens du sover på grunn av press på skulderpartiet.

Hvem blir berørt?

Skulder impingement syndrom forekommer oftest hos folk som bruker mye repeterende overhead bevegelse, for eksempel malere eller bygningsarbeidere. Det er også vanlig blant idrettsutøvere som bruker sine armene over hodet i idretter som tennis, svømming og baseball. I noen tilfeller, er det ingen åpenbar årsak til skulder impingement.

Diagnose

Å diagnostisere skulder impingement, vil en ortopedisk spesialist undersøke skulderen og se gjennom dine symptomer. Han vil identifisere den nøyaktige plasseringen av smerte. Han vil bestille tester, for eksempel en x-ray for å utelukke leddgikt. Han kan bestille en MR, som kan vise væske i bursa, eller tårer i rotator cuff. Impingement kan bekreftes hvis injisere en bedøvelse inn i bursa lindrer smerte.

Ikke-kirurgisk behandling

Initial behandling av skulder impingement er å hvile og unngå å heve den berørte arm overhead. Legen kan anbefale over-the-counter smertestillende midler, for eksempel naproxen, aspirin eller ibuprofen. Medisinering må tas konsekvent i åtte uker for å være effektive. Denne medisinen kan gi en viss lindring av smerte, men fritar ikke det underliggende problemet. En varm dusj og daglig stretching kan også gi en viss lettelse. Fysioterapi kan også anbefales, eller en injeksjon av kortison til det berørte området.

Kirurgisk behandling

Hvis ikke-kirurgisk behandling ikke lindre smerte, kan legen anbefale kirurgisk behandling. Målet med operasjonen er å fjerne impingement og skape mer plass for rotator cuff. Etter kirurgi, kan armen holdes i en slynge for en periode av tid. Så snart du tåler det, bør seilet fjernes og omfanget av bevegelse øvelser bør startes. Lindring av smerte kan ta to til fire måneder, og i noen tilfeller kan ta opptil et år.