Digidexo.com

Oksidasjon av hermetisk mat

Oksidasjon av hermetisk mat


Mange amerikanske husholdninger kjøpe hermetisk mat eller gjøre hjemme hermetisering for bekvemmelighet og av tradisjonen. Oksidasjon er en sak av både sikkerhet og kvalitet.

Oksidasjon av Mat

Enhver forsinkelse fra kilde til tabellen betyr mer eksponering til luft, og en grad av oksidasjon. Når grønnsaker og frukt er kuttet og utsatt for oksygen i luften, slår de brunaktig og deres ernæringsmessige verdi minker. Meget oksidert fett og proteiner er svært skadelig. På grunn av sine lange kjemiske kjeder, flerumettet fett som fiskeolje og vegetabilske oljer som soya, mais og solsikke er den første til å oksidere (harskne). Når du kjøper kan mat med oljer, se opp for tegn på harskning ved å lukte og kanskje smake på innholdet.

Hvor lenge er trygt å holde Cans

Syrer lekke ut kannen fôr. Hold tomater og annen frukt i 18 måneder, sier Mattilsynet og Inspection Service of the United States Department of Agriculture. Low-syre matvarer, som kjøtt og grønnsaker, kan oppbevares trygt i to til fem år.

Ikke Åpne Rusty eller skadet Cans

Selv de luftbårne sporer av botulisme bakterier, Clostridium-botulinum, er dødelig. Den FSIS foreslår å kalle lokale helsemyndighet hvis du ser en dodgy kan i en butikk.