Digidexo.com

Indikasjoner på en forhøyet senkningsreaksjon

Indikasjoner på en forhøyet senkningsreaksjon


Når sedimente er høye i et menneske, som er tydelig når røde blodlegemer eller erytrocytter falle til bunnen av et reagensglass, indikerer det en betennelse i kroppen. De mer røde blodlegemer som slår seg ned på bunnen av testrøret i en time, desto høyere er sedimenteringshastigheten.

Sedimente

Røde blodceller kleber seg sammen når det er betennelse i kroppen på grunn av de proteiner som er et resultat fra inflammasjon; de røde blodcellebunter faller raskere enn enkeltceller. Proteinene er resultatet av en unormal situasjon i kroppen og blir produsert av immunsystemet og leveren. Dersom en person som lider av en autoimmun sykdom, infeksjon eller cancer, vil sedimenteringshastigheten være høy.

Årsaker til høye priser

Høye sedimentasjonsratene kan også være et resultat av graviditet eller toxemia under graviditet, som kalles preeklampsi. Virusinfeksjoner, Grave sykdom eller betennelse i skjoldbruskkjertelen og revmatoid artritt vil øke sedimenteringsrater, som vil blindtarmbetennelse, bekkeninfeksjon, kronisk nyresykdom, inflammatorisk tarmsykdom og lungebetennelse.

Mistanke

En lege kan bestille en senkning (ERS) test når hun mistenker det er en sykdom eller en tilstand som resulterer i betennelse i kroppen.

Moderat vs. høy

Når ERS er moderat høy, kan dette tyde på blodmangel, graviditet, en infeksjon eller høy alder. Når det er ekstremt høy, indikerer det en alvorlig infeksjon, ifølge laboratorietester Online nettside. Når sedimentasjonsraten senker, er dette et godt tegn på at pasienten responderer på behandlingen. Hvis det fortsetter å stige, viser dette at betennelsen har forverret og behandlingen ikke virker.

Narkotika og kjønnsforskning

Enkelte legemidler kan øke sedimentasjonsratene, som vitamin A og p-piller, mens kortison, aspirin og kinin kan senke hastigheten. Kvinner har en tendens til å ha høyere sedimenteringsrater enn menn, og kvinne sats på ESR kan øke på grunn av menstruasjon eller graviditet.

Andre tester som trengs for Diagnose

Testing for sedimentasjonsratene alene ikke resulterer i en diagnose. Andre tester og symptomer vurderes før du gjør en beslutning fordi noen sykdommer ikke øker sedimentasjonsratene selv om de fører til betennelse. En normal senkningsreaksjon betyr ikke nødvendigvis at du ikke har en sykdom.