Digidexo.com

Effekter av Tea Tree Oil

Effekter av Tea Tree Oil


Tea tree olje har vært brukt i århundrer i tradisjonell innfødt australsk medisin. Den er tilgjengelig både som en ren olje, destillert fra bladene av det australske te treet, eller som en komponent i et utall naturlige produkter. Tea tree olje har en rekke positive helseeffekter som ofte kan produseres ved hjelp av svært lave konsentrasjoner av tea tree olje, rundt 1 eller 2 prosent. Selv om den australske treet kalles en "te" treet, det faktisk ikke er samme art som den busk som produserer teblader. Treet som tea tree olje er avledet fikk sitt navn fordi australske aboriginer servert kaptein James Cook en drink laget med kokte blader fra treet.

Antimikrobielle

Tea tree olje har sterke antimikrobielle egenskaper. Ifølge Clinical Microbiology Review, er tea tree olje en potent bakteriedrepende, med tea tree olje konsentrasjoner så lave som 1 eller 2 prosent nyttig i behandling av bakterielle infeksjoner som huden baserte stafylokokker, eller staph infeksjoner.

Antiseptisk

Tea tree olje har blitt brukt som en antiseptisk i århundrer av Bundjalung aboriginerne som bor i det nordøstlige Australia. Western medisinsk forskning av Dr. RA Penfold of Sydney, Australia, bekreftet antiseptiske egenskaper tea tree olje gjennom forskning på 1920-tallet og 30-tallet.

Soppdrepende

Som en antimikrobiell, har tea tree olje også vist seg å være en kraftig soppdrepende som er effektiv mot alt fra fotsopp til pyorrhea og gingivitt. Som et resultat, tea tree olje var en vanlig tillegg til australske førstehjelpsutstyr under andre verdenskrig.

Flass

Fordi mange tilfeller av flass er forårsaket av en mindre soppinfeksjon, kan tea tree olje kan være nyttig i behandling av flass. Soppinfeksjoner som svarer godt til tea tree olje er ofte gjær-baserte infeksjoner.

Periodontal sykdom

Tannkjøttsykdom og periodontal sykdom er vanlige plager som ofte krever omfattende behandling. Tea tree olje har vist seg å hjelpe i noen tilfeller av tannkjøttsykdom. Ved å behandle tannkjøttsykdommer med tea tree olje, kan du være i stand til å unngå smertefulle periodontale behandlinger.