Digidexo.com

Bivirkninger av Os-Cal

Os-Cal er et merkenavn kalsiumtilskudd ofte kombinert med vitamin D som leger foreskrive å behandle osteoporose. Kalsium er et mineral som kroppen din trenger for å sikre bein styrke og riktig funksjon av nerver og muskler. Det er tilgjengelig under mange merkenavn og ulike styrker. Tilgjengelig over-the-counter, det bør bare brukes på råd fra din lege. Som med alle andre typer narkotika, har visse bivirkninger er rapportert ved bruk. Os-Cal inneholder østers shell kalsium. Det er markedsført av GlaxoSmithKline.

Alvorlige bivirkninger

Tegn på en allergisk reaksjon på Os-Cal inkluderer elveblest; kløe; hevelse i ansikt, tunge, lepper og hals; og trykk i brystet. Hvis du opplever noen av disse symptomene mens du tar Os-Cal, bør du straks kontakte legen din eller gå til din lokale legevakten.

Metabolske bivirkninger

Sjelden metabolske bivirkninger som hypophosphatemia (lav blodfosfatnivåer) og hyperkalsemi (høyt kalsiumnivå i blodet) har forekommet med bruk av Os-Cal. Dette er mer sannsynlig hos pasienter med nedsatt nyrefunksjon, og kan være ganske alvorlig. Pasienter som gjennomgår nyredialyse har større sjanse for å utvikle hyperkalsemi, og bør bruke et kalsiumtilskudd bare dersom legen forskriver det. Hyppig overvåking av kalsiumnivå i blodet er viktig i denne type pasient.

Gastrointestinale bivirkninger

Mageproblemer slik som hyperacidity og sure oppstøt har blitt rapportert ved bruk av Os-Cal. Forstoppelse er en felles klage med bruk av kalsium. En krakk mykner kan være nødvendig for å opprettholde regulariteten. Sjeldne tilfeller av kalsiumkarbonat gallestein er rapportert hos pediatriske pasienter som tar kalsiumtilskudd. Allergisk reaksjon på Os-Cal kan manifestere seg som kvalme, oppkast, diaré eller tap av appetitt. Stopp denne medisinen hvis du opplever noen av disse bivirkningene og rapportere dem til legen din så snart som mulig.

Nyre bivirkninger

Vanligvis denne medisinen er godt tolerert, men sjeldne tilfeller av nyresten (steiner) er rapportert. Kun ett tilfelle av en renal cyste forårsaket av kalkavleiringer noensinne har blitt rapportert ved bruk av Os-Cal, ifølge en rapport utgitt av Northeastern University. Personer med en historie med nyrestein bør ta kalsiumtilskudd kun etter råd fra en lege, som ekstra kalsium i blodet kan bidra til ytterligere nyre stein formasjonen.

Andre forholdsregler

Fortell legen din hvis du har en personlig eller familiehistorie med nedsatt nyrefunksjon, dannelse av nyrestein eller nyre sand, eller noen form for hjerteproblemer. Det er viktig at denne medisinen tas bare på den måten foreskrevet av legen din. Ikke ta Os-Cal hvis du tar digoksin (Lanoxin), tetracyklin eller andre typer kalsiumtilskudd.