Digidexo.com

Hvordan kan et Broken Rib Heal?

Hvordan kan et Broken Rib Heal?


Breaking en rib kan være svært smertefullt og ubehagelig. Det er nesten ingenting du kan gjøre for å hjelpe den sammen bortsett fra hvile og holde seg på føttene. Det er ingen mulig måte at benet kan nullstilles eller fast. Hvis du har en brukket ribbein, vil du oppleve hevelse og smerter i ribbeina der benet er brutt. I tillegg, hoste, nysing eller puste dypt kan forårsake fryktelige smerter. Du kan også oppleve smerte hvis noen trykker på brystkassen.

Den beste medisin for et brukket ribbein er å få resten. Hvis du opplever sterke smerter, se en lege slik at han kan utelukke noen alvorlige skader på innsiden av brystkassen. I noen tilfeller vil legene bandasje deg eller gi deg en rib wrap for å holde alt på plass og for å beskytte området fra å bli truffet ved et uhell. Etter at det oppstår et brudd, blodkar rundt skaden begynner å innsnevre, forårsaker noen ytterligere for å stanse blødning. Noen få timer etter at bruddet oppstår, hematom eller ekstravaskulære blodceller, samles for å danne en blodpropp. Cellene inne i blodet, så vel som noen av cellene rundt utsiden av blodpropp, bryte ned og dø. Fibroblaster, en annen type av celler, er i stand til å overleve og duplisere seg selv. De danner også en løs mønster av celler som inneholder granulasjonsvev eller små blodkar. Innen et par dager etter bruddet, cellene begynner å reformere og nytt vev begynner å vokse. Med tiden vil det brukne bein oppnås gjennom vevet bein og brusk, og noen av beinet opprinnelige styrken vil bli gjenopprettet. Etter hvert vil benet gjenvinne all sin opprinnelige styrke, og vil være fullstendig helbredet.

Hvis bruddet ikke er alvorlig, vil den helbredende tid ta 3 til 6 uker, forutsatt at du hviler. Det er ingen magisk måte å få et bein til å gro, fordi kroppen vil helbrede den på egen hånd i rett tid. I mellomtiden, ta det med ro og få litt hvile. Etter et par uker, bør du begynne å føle seg bedre. Hvis det gjør at du føler deg bedre, kan du alltid vikle din rib bur med gasbind eller bruke wrap at legen ga deg, hvis det er aktuelt. Innpakning kan bidra til å holde rib på plass og redusere mengden av smerte som du føler når du puster inn, nyse eller hoste.