Digidexo.com

Hvordan å klatre med en ankelskade

Ankelskader, fra forstuinger til trukket sener, kan gjøre bare vandre vanskelig. Klatring kan være smertefullt og gjøre skaden verre hvis du ikke gjør det riktig. Unn ankelskade før du prøver å klatre trappa, en bakke eller et fjell.

Bruksanvisning

•  Få behandling for ankelskade umiddelbart. Se en lege og få en x-ray, for å avgjøre om ankelen er forstuet eller brukket. Umiddelbar behandling for skaden vil omfatte heve foten for å redusere hevelse, smerte medisiner eller over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner og hvile.

Pakk foten og ankelen. Innpakning holder skaden stabilt når du går, og reduserer smerte. Følg ordre fra legen din. De fleste leger anbefaler pakker opp foten for perioder slik at blodsirkulasjonen ikke blir hindret. Sørg for at din fot og ankel er pakket når du er klar til å klatre.

Klatre opp av ledende av med din gode, eller uskadd, fot. Plasser alltid god fot først når du går i oppoverbakke for å redusere belastningen på benet og ankelen. Når du går ned trappen, en bakke eller et fjell, alltid sette den dårlige foten ned først. Dette hjelper deg til å styre bevegelsene og setter mindre stress på skaden din. Husk at opp er bra og ned er dårlig.