Digidexo.com

Hvordan Wrap en bandasje

Hvordan Wrap en bandasje


Bandasjer er tilgjengelig i forskjellige stoffer og former. Den elastisk bandasje - noen ganger referert til som et ess bandasje, komprimering bandasje eller crepe bandasje - er en av de mest brukte og enkleste å bruke. Vanligvis kjøpes som en opprullet lengde av elastisk stoff, blir elastiske bandasjer viklet rundt en skadet kroppsdel ​​for å sikre forbindinger og redusere svelling ved påføring av kompresjon; de tilbyr også støtte i tilfelle av leddene med bløtdelsskader - for eksempel forstuet håndledd eller ankler.

Bruksanvisning

Håndledd

•  Velg en passende størrelse bandasje.

Circle håndleddet med bandasje to ganger for å feste den på plass, start og etterbehandling inne i håndleddet. Påfør fast for komprimering, men tar seg ikke å trekke for stramt.

Ta bandasjen roll diagonalt ned over baksiden av hånden, mellom tommelen og pekefingeren, og sikkerhetskopiere over håndflaten til håndleddet.

Ta med bandasje rundt håndleddet, en halv omdreining til den andre siden.

Ta bandasjen roll ned over håndflaten, rundt utsiden av lillefingeren, og tilbake over håndbaken til håndleddet, fullføre en åttetallsmønster.

Gjenta trinn 2 til 4 for å opprette en ny figur-åtte sving.

Vikle bandasje rundt håndleddet i en hel runde.

Fortsett å lage sirkulære svinger, flytte litt opp underarmen og overlappende halvparten av den forrige lag med bandasje på hver tur.

Fest enden av bandasjen med en bandasje klipp.

Ankel

Velg en passende størrelse bandasje.

Wind bandasjen rundt ballen av foten på bunnen av tærne to ganger for å feste den på plass, sirkle under foten fra innsiden til utsiden. Påfør fast for komprimering, men tar seg ikke å trekke for stramt.

Circle foten, beveger seg mot ankelen og overlappende halvparten av den forrige lag med bandasje hver tur.

Fortsett å lage sirkulære, overlappende svinger over hælen og ankelen, og deretter opp på leggen til midt på leggen.

Fest enden av bandasjen med en bandasje klipp

Tips og advarsler

  • Hvis du søker en bandasje til deg selv, start ved å ta tak i enden av bandasjen mellom tommelen og pekefingeren.
  • Hvis du søker en bandasje til noen andre enn deg selv, sitte eller stå på siden av den skadde kroppsdelen, slik at du ikke trenger å helle over personens kropp. Støtt skadde delen i stillingen vil det være i når bandasjen er på.
  • Som en generell regel, begynner å pakke en bandasje på slutten av den kroppsdelen lengst fra hjertet ditt og jobbe mot hjertet ditt, være sikker på å overlappe hver omdreining av bandasjen uten ujevnheter.
  • En bandasje bør pakkes godt å bruke kompresjon til den skadde kroppsdelen, men ikke stramt nok til å begrense sirkulasjon. Der det er mulig, la fingre eller tær utsatt ved pakking en lem, slik at du enkelt kan overvåke sirkulasjonen. Trykk på en spiker eller en bit av huden på innpakket kroppsdel ​​til den blir blek. Hvis det ikke fargen ikke tilbake med en gang, løsne bandasjen som det kan være for stram. Gjenta ved ti-minutters intervaller etter påføring av bandasje i tilfelle hevelse.
  • Søke profesjonell medisinsk hjelp umiddelbart i tilfelle av forvridning, brukket bein (e) eller alvorlige blødninger.
  • Ikke forsøk å omstille en skadet lem mindre huden ser blek eller blå eller det er ingen puls.
  • Konsultere legen din dersom din forstuing ikke blir bedre etter to eller tre dager
  • Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.