Digidexo.com

Effekter av steroider på Human Body

Leger bruker steroider for å behandle en rekke medisinske tilstander, og idrettsutøvere har brukt dem ulovlig å forbedre ytelsen. Pasienter med visse pre-eksisterende forhold bør unngå å bruke steroider, noe som kan føre til skadelige bivirkninger, inkludert død.

Identifikasjon

Steroider er en klasse av farmasøytiske hormoner relatert til eller avledet fra naturlig forekommende hormonet testosteron. På biokjemisk nivå, disse syntetiske molekyler er ofte umulig å skille fra deres naturlige motstykker, og forskerne modifisere dem til å øke lang av deres effekter. Steroider utøve både anabole (vev-bygget) og androgene (masculinizing) effekter.

Funksjon

Steroider utøve anabole (vekstfremmende) effekter på muskler og bein, og i henhold til legemiddelinformasjon nettstedet drugs.com, steroider forårsake økning i skjelettmuskelmasse og fremme bentetthet og bein vekst. Leger har foreskrevet av dem for behandling av muskelsvinn som skyldes sykdommer så som multippel sklerose og AIDS.

I tillegg peker drugs.com ut at visse steroider (så som stanozolol) fremme produksjon av røde blodceller og er indikert for anvendelse i behandling av visse typer av anemier. Winstrol er også godkjent av Federal Food and Drug Administration (FDA) til å behandle hereditært angioødem, en tilstand preget av hevelse i munn, ansikt og hals.

Fordeler

Idrettsutøvere kan dra nytte av den anabole effekten av steroider (som Anadrol) for å gjenopprette fra stress av tung trening, ifølge bodybuilding.com. Visse steroider også øke styrken raskt og dramatisk, hjelpe utøvere i idretter som friidrett eller baseball å forbedre sine prestasjoner. Profil Bodybuilding.com er på nandrolon indikerer at denne steroid også fører til at kroppen til å beholde overflødig vann i leddene, bidrar til å smøre dem, og slik at idrettsutøvere for å øke intensiteten av treningen samtidig minimere risikoen for skader.

Profilene for Winstrol og erytropoietin (EPO) på bodybuilding.com tyder på at utholdenhetsutøvere kan bruke disse stoffene for å forbedre ytelsen, som begge disse steroider øker antall røde blodceller og totalt blodvolum. Disse opphøyde teller aktivere blodet å frakte mer oksygen og fjerne avfall biprodukter av øvelse fra muskelvev mer effektivt.

Advarsel

Steroider som viser sterke androgene effekten vil fremme utviklingen av maskuline egenskaper hos både menn og kvinner, ifølge drugs.com, og kvinner er mer utsatt for å oppleve disse effektene, ifølge bodybuilding.com. Brukere kan oppleve en dypere stemme, kviser, fet hud, overskytende ansikts-og kroppshår, og forhøyet libido. I tillegg anabole steroider føre til en økning i skjelettmuskelmasse og omfordeling av kroppsfett, noe som kan føre til en kvinnes kropp til mer likne som en voksen mann. Kvinner kan også oppleve en forstyrrelse av menstruasjonssyklusen og en forstørret klitoris.

Overskytende mengder testosteron konvertere til østrogen via en naturlig prosess som kalles aromatization, ifølge bodybuilding.com profil, og menn kan også oppleve erektil dysfunksjon (inkludert impotens) og gynekomasti, som er utvikling av mannlig brystkreft vev.

Kontra

Pasienter med diabetes, hjertesykdom, prostatakreft, brystkreft, hyperkalsemi (økt kalsiumnivå i blodet) og nyresykdom, eller de som tar blodfortynnende og antikoagulantia, bør konsultere lege før du tar steroider, ifølge drugs.com.

FDA har kategorisert visse steroider som graviditet kategori X, noe som betyr at de forårsake misdannelser hos fostre og bør ikke tas av gravide. Ungdommer bør ikke bruke steroider, da de kan forårsake tidlig lukking av beinplater, som fører til forkortet vekst.

Side Effects

Drugs.com viser flere alvorlige eller potensielt dødelige bivirkninger av steroider, inkludert peliosis hepatitt, en noen ganger dødelig tilstand karakterisert ved dannelsen av blodfylte cyster i lever og milt, og arteriosklerose, noe som kan muligens føre til hjertesvikt.

Steroider kan også føre til koronar og sirkulasjonssykdommer, høyt blodtrykk, og hjertestans. Drugs.com påpeker at mange steroider vil forandre levernivåer, og en hvilken som helst steroid modifisert ved en prosess som kalles 17-alfa alkalisering (slik som oxymetholone) kan være giftig for leveren.

Steroid brukere har rapportert opplever allergiske reaksjoner som spenner fra gulsott (gul hud), hodepine, feber, kvalme, diaré, muskelkramper, og magesmerter.

Steroid brukere har lidd av trekke symptomer, og kan oppleve psykologiske effekter som spenner fra aggresjon og irritabilitet, depresjon, moodiness, paranoia, og tanker om selvmord, ifølge psykolog Dr. Jack Darkes.