Digidexo.com

Er det en medisinsk test som kan fortelle hvis du er i overgangsalder?

Overgangsalder forekommer naturlig i alderen 45 og 55, ifølge MedlinePlus. Den klareste tegn på overgangsalder er ikke å ha en menstruasjon i ett år --- spesielt hvis du er 50 år eller eldre --- men medisinske tester kan også finne ut om du har nådd overgangsalderen.

Fakta

Som kroppen din overganger gjennom overgangsalder, kan du oppleve ubehagelige symptomer, inkludert hetetokter, uregelmessig menstruasjon, nattesvette og irritabilitet. Blodprøver måle endringer i hormonnivået som kan indikere om du er i eller nær overgangsalderen.

Østradiol

Denne testen måler mengden østrogen som produseres av eggstokkene. Hvis denne testen viser tydelig redusert østradiolnivåer, kan det tyde på at du har startet overgangsalderen.

Follikkelstimulerende hormon

Når du er i overgangsalderen, testresultater som viser forhøyede nivåer av follikkelstimulerende hormon (FSH) indikerer at eggstokkene ikke lenger jobber.

Betraktninger

Testresultater variere på grunn av naturlige hormon svingninger fra dag til dag og til og med til forskjellige tider i løpet av dagen. Labs gjøre feil, også.

Se legen din

Legen din vil ikke foreskrive behandling for overgangsalder basert på laboratorietester alene. Hvis du opplever symptomer på overgangsalder, bør du oppsøke lege.