Digidexo.com

Hvordan et oftalmoskop Works

Hvordan et oftalmoskop Works


Et oftalmoskop er et instrument som brukes av optikere, øyeleger og leger til å se inne i øyet, spesielt på baksiden av øyet, som kalles fundus. Den oftalmoskop, også kalt en funduscope, er vanligvis består av et sterkt lys, speil, linser for forstørrelse og hjul som legen blir å vise forskjellige nivåer og dybder i øyet.

Det er to typer av Oftalmoskoper, direkte og indirekte. Direkte Oftalmoskoper er håndholdte enheter, omtrent på størrelse med en elektrisk tannbørste, og foredle innsiden av øyet. Direct er den vanligste typen av oftalmoskop.

Indirekte Oftalmoskoper er vanligvis større, er slitt på hodet av legen gjør eksamen, og brukes i forbindelse med en linse som legen holder i hånden mens du ser inne i øyet. Indirekte Oftalmoskoper brukes når en utvidet intern visning av øyet er nødvendig.

Hvordan bruke Ophthalmscope

Begynn med å verifisere oftalmoskop slås på og batteriene virker. Sett alle tallene på instrumentet til 0. Dim rommet, men det trenger ikke å være pitch black. Har pasienten tar av seg brillene og bli sittende mot deg mens du holder oftalmoskop opp til ditt eget øye. Du trenger ikke å fjerne dine egne briller, men det hjelper å komme nærmere pasienten hvis du fjerner din. Unntaket fra dette er hvis du har svært dårlig syn selv og må holde brillene på. Pasienten kan holde sine kontaktlinser på plass hvis disse brukes. Har pasienten se på et enkelt punkt bak deg, for eksempel et bestemt punkt på veggen.

Begynn med pasientens høyre øye. Peer gjennom flat okularet som du skinne i lyset inn i pasientens øye. Du skal se det røde refleks, som er den fundus, og ligner på det røde øyne på bilder.

Med opp til 15 ganger forstørrelse, tillater direkte oftalmoskop deg å se på den krystallinske linsen, baksiden av øyet og blodårer (retina), optisk plate, og synsnerven i stor detalj.

Ved å rotere tall ringer, vil du snu platen av linser inne i oftalmoskop, slik at du kan undersøke øyet på ulike forstørrelser og dybder.

Et oftalmoskop kan brukes sammen med dråper som Utvid elevene, noe som gir mulighet for en enda større åpning for å se inne i øyet. Dilatasjon synker vanligvis tar 15 til 20 minutter for å få effekt.

Hvorfor et oftalmoskop er nødvendig

Ved å undersøke fundus, kan leger få et komplett bilde av en pasients helse, ikke bare optiske behov. Oftalmoskoper gi en lege muligheten til å se årer, nerver og arterier uten å utføre operasjonen. Instrumentet er nyttig for å bestemme nevrologiske problemer, hjertesykdom, diabetes og høyt blodtrykk, samt synsforstyrrelser.