Digidexo.com

Fakta om Eye Glasses

Fakta om Eye Glasses


Briller er nødvendig for å hjelpe folk å se bedre. Hvis du har briller, må du kanskje bruke dem hele tiden eller bare for oppgaver som lesing, kjøring og se filmer. Briller består vanligvis av et par linser som korrigerer visjon og en ramme som holder glassene sammen og hjelper dem til å sitte foran øynene dine.

Historie

Ingen vet hvem som oppfant den første brilleglass. Roman tragedian Seneca (4 f.Kr.-AD 65) sies å ha lest "alle bøkene i Roma" ved å se gjennom en glasskule med vann, ifølge didyouknow.org. Munker i middelalderen brukt glasskuler for å forstørre og lese. Filosofen Roger Bacon gjorde den første kjente vitenskapelige kommentar på linser for synskorreksjon skriftlig i 1268.

Venetianske glassblåsere er kjent for å ha satt glass i et håndholdt, enkel linse-type rammer laget av horn eller tre i det 13. århundre. Benjamin Franklin er kreditert med å finne opp bifokale i 1784.

Typer

Briller kan gjøres med enkle linser som korrigerer for avstand eller på nært hold, eller de kan gjøres med multifokale linser, som korrigerer for avstand og lesing. Disse også kalles progressive briller. Bifokale kan ha åpenbare linjer eller linjene kan blandes eller gjort for å fremstå usynlig.

Briller kan gjøres for sikkerhet og sport, for solen slitasje og for spesielle arbeidsplasser. Det er spesielle objektiver laget for folk som trenger å være i stand til å se på nært hold mens du ser opp, for eksempel farmasøyter og rørleggere, eller på en unik avstand, for eksempel musikere som trenger å lese noter på armlengdes avstand.

Rammer

Brilleinnfatninger vanligvis er laget av plast eller metall. Plastrammer er laget zylonite, celluloseacetat eller nylon. Zylonite, også kalt Zyl, er den vanligste typen av plast ramme fordi det er lett og billig. Metallrammer kan være laget av mange forskjellige materialer, herunder aluminium og rustfritt stål. I de senere årene har titan rammer blitt populært på grunn av styrke og holdbarhet av materialet. Titanium rammer er lettere, korrosjonsbestandige og allergivennlige, ifølge Ray-Ban.com.

Objektiver

Glassmateriale for briller kan være laget av glass, plast eller polykarbonat. Glass var den opprinnelige materialet for briller og har stor optisk klarhet, men linsene kan bli tung i sterkere resepter. Plast linser er mye lettere enn glass, men kan ripe enklere. Polykarbonat, også kalt CR-39, er den letteste og tynneste glassmaterialet. CR-39 er også den mest støtsikre type linse. Nyere hybrid og spesiallinser kan korrigere for ekstremt sterke resepter. Asfæriske linser er laget for folk som er ekstremt langsynt, bruker mindre opplagt forstørrelse og åpner for bedre kosmetikk og mindre forvrengning for brukeren, ifølge allaboutvision.com. Hi-indeksen objektiv materialet er en krysning mellom plast og glass, noe som gjør linsene lettere og mindre tykk og hjelpe folk som er ekstremt nærsynt.

Resepter

Å kjøpe et par briller, trenger du en resept fra en øyelege. Selv om du kan kjøpe over-the-counter briller, disse er vanligvis laget med dårligere kvalitet materiale og linsene kan ha forvrengning. I tillegg har mange mennesker har sammensatte og individuelle resepter som ikke kan kjøpes som ferdig. For å sikre at du ser så bra som mulig, anbefaler American Optometric Association ha øynene undersøkt hver ett til to år.

Recycle

Dine gamle briller kan resirkuleres. Grupper som Lions Club og Global One Sight samle inn og pusse opp tidligere slitt briller og distribuere dem til mennesker i nød over hele verden. De fleste øye leger eller detaljhandel optiske butikker har oppsamlingsbokser for gamle briller.