Digidexo.com

Ernæring Fakta Etiketter

Ernæring Fakta Etiketter


Enten du teller kalorier, nysgjerrige om en bestemt næringsstoff eller usikkert hva som utgjør en servering størrelse, kan ernæring fakta etiketter besvare viktige spørsmål om maten du spiser. Under Ernæring Merking og opplæringsloven av 1990 må alle pakket mat bære en etikett opptegning ernæringsinformasjon og ingredienser. Ved å lese --- og riktig tolking --- ernæring faktum etiketter, kan du få verdifull ernæringsmessig kunnskap og styrke deg selv å gjøre smarte kosttilskudd valg.

Visning Størrelse

På toppen av en ernæring faktum etiketten, vil du finne informasjon om matens servering størrelse og porsjoner per container. Servering størrelse --- ofte presentert i vanlige målinger som gram, gram eller kopper --- er referansen for alle ernæringsmessige informasjon på etiketten. Fordi mengden av kalorier og næringsstoffer som er oppført for et produkt er basert på en enkel servering, er det viktig å forstå hvor stor eller liten som serverer faktisk er. Tilsvarende porsjoner per container viser deg hvor mange porsjoner er på hele pakken av mat.

Kalorier

Nedenfor servering størrelse delen er antall kalorier --- og kalorier fra fett --- per porsjon. Kalorier måle hvor mye energi en matvare gir, og kalorier fra fett indikerer hvor mye av denne energien kommer direkte fra fett. Ifølge US Food and Drug Administration, er mat med 40 kalorier per porsjon vurderes som lav-kalori, mat med 100 kalorier per porsjon er moderat, og mat med 400 eller flere kalorier regnes som høy-kalori. For optimal helse, bør ikke mer enn 30 prosent av det totale kaloriinntaket kommer fra fett.

Næringsstoffer

Ernæring fakta etiketter presentere mengder av viktige makronæringsstoffer --- fett, karbohydrater og protein --- og mikronæringsstoffer --- vitaminer og mineraler --- som finnes i en servering av en matvare. Generelt, de næringsstoffene oppført nær toppen --- totalt fett, mettet fett, transfett, kolesterol og natrium --- er de å begrense, fordi de er lett tilgjengelig i de fleste folks dietter og kan bidra til kroniske helseproblemer . Omvendt, de fleste ikke spiser nok av de næringsstoffene som er oppført i den nedre halvdelen av ernæring faktum etiketter, spesielt vitamin A og C, kalsium og jern. For å opprettholde god helse og redusere risikoen for sykdom, FDA anbefaler å ha en overflod av disse vitaminer og mineraler i kostholdet ditt.

Prosent daglige verdier

Til høyre for de næringsstoffene som er oppført på en ernæring faktum etiketten er prosent daglig verdi kolonnen, skrevet som "% DV". Den prosent daglig verdi indikerer hvor mye av ditt daglige behov for en bestemt næringsstoff er i hver servering av produktet. For eksempel, hvis en ernæring etiketten viser 10 prosent for mineralet kalsium, en porsjon av denne maten gir 10 prosent av den totale kalsium du trenger hver dag. Fordi trans fett, sukker og protein har ingen føderalt etablert anbefalt inntak, disse elementene har ingen tall oppført for deres prosent daglig verdi. I tillegg er de daglige verdier basert på en 2000-kalori diett, så hvis du bruker mer eller mindre enn dette beløpet av kalorier, kan dine næringsbehov øke eller redusere tilsvarende.

Ingredienser

På bunnen av en ernæring faktum etiketten er en liste over matens råvarer. Listen presenterer hver ingrediens vekt i synkende rekkefølge; ingredienser i nærheten av toppen av listen danner den største delen av maten, mens ingrediensene i nærheten av bunnen er mindre rikelig. Under Food Allergy Merking og Consumer Protection Act vedtatt i 2004, må alle ernæring fakta etiketter også oppgi Inkludering av alle vanlige allergener, inkludert peanøtter, melk, egg, soya, fisk og hvete.