Digidexo.com

Hvor mange kalorier er i 1 gram fett?

Det finnes flere typer fett, men alle slag er ikke skapt like. Mens vi trenger fett for å isolere våre organer for å holde oss varme og gi energi butikker, noen typer fett er sunnere i kostholdet enn andre.

Kalorier og energi

Ett gram fett inneholder ni kalorier. På grunn av fett kjemiske sammensetning, gir det en tettere energikilde enn den til dens ernæringsmessige motstykker, proteiner og karbohydrater, som hver inneholder fire kalorier per gram.

Typer fett

Det finnes fire typer fett: enumettet, flerumettet, mettet og overgangs, eller transfett. Mens alle typer fett inneholder de samme ni kalorier per gram, deres virkninger på vår kardiovaskulær helse er drastisk annerledes.

Mono og flerumettet fett

Enumettet og flerumettet fett er ansett som den sunneste for forbruk fordi de ikke utgjør en økt risiko for kardiovaskulær sykdom. Disse fettsyrene finnes i overflod i nøtter, frø, oliven og fisk.

Mettet fett

Mettet fett, som bør inntas i moderate mengder på grunn av deres tilknytning til en økt risiko for hjerte-og karsykdommer, finnes hovedsakelig i animalske produkter som oksekjøtt, svinekjøtt og meieriprodukter.

Trans-fett

Trans fett er flytende fett som har hatt hydrogen boblet gjennom dem før de oppnår en tykk, lim-lignende konsistens. De kan finnes i margarin og behandlet bakt varer. The American Heart Association sier trans fett bidrar til hjerte-og karsykdommer mer enn andre typer fett.