Digidexo.com

Reseptbelagte medisiner som kan forårsake grå stær

Reseptbelagte medisiner som kan forårsake grå stær


Katarakt er en uklarhet av linsene i øynene dine, som gjør det virke som du er bak et røykteppe. Skyen kommer fra en oppbygging av protein på objektivet. Katarakt generelt utvikles jevnt i begge øynene på samme tid. Legene vet ikke nøyaktig hva som forårsaker grå stær, men en rekke risikofaktorer spiller en rolle i om katarakt vil utvikle seg i øynene. En av disse risikofaktorene er like enkel som den reseptbelagte medisiner du tar.

Steroider

En av reseptbelagte medikamenter med en høy risiko for å forårsake katarakt er steroider. Reseptbelagte steroider blir ofte foreskrevet som anti-inflammatorisk narkotika, noen ganger lang sikt, for autoimmune sykdommer som Crohns sykdom, ulcerøs kolitt eller lupus. En 1960 studie publisert i Journal of America Medical Association viste 75 prosent av voksne som tok 15 milligram eller mer per dag i resept steroid prednison for mer enn et år utviklet grå stær. Jo høyere dosering av reseptbelagte steroid medisiner og de lengre pasientene tok det, jo mer sannsynlig at de var å utvikle grå stær.

Antibiotika

Mange antibiotika gjøre øynene dine mer følsom for lys, som kan være grunn nok til å knytte katarakt risiko for dem. Sulfa antibiotika spesielt vis noen indikasjon de kan bidra til utvikling av grå stær, selv om det trengs mer forskning på dette området for å bekrefte forskernes teorier.

Orale antibiotika er ikke den eneste type som er vist å forårsake katarakt. Selv inhalert antibiotika, som de som brukes til å behandle astma, kan forårsake grå stær.

Psoralener

Leger foreskrive psoralener og andre lignende legemidler til pasienter som lider av hudsykdommer som psoriasis. Psoralener er vanligvis foreskrevet med lysterapi. Store mengder av lyseksponering, spesielt ultrafiolett lys, er kjent for å føre til katarakt, så det er mulig at kombinasjonen av psoralener og lett terapi er det som forårsaker en økt risiko for grå stær.

Beroligende midler

En rekke studier viser reseptbelagte beroligende å være en viktig risikofaktor for grå stær. En studie utført i North Carolina lenker spesielt beroligende bruk og eksponering for sollys. Forskere mener foto forårsaket av beroligende midler kan bidra til grå stær.

Antipsykotiske legemidler

Noen antipsykotiske legemidler også øke risikoen for grå stær, spesielt Thorazine. Leger foreskrive Thorazine for sedasjon og til, men oftere for sykdommer som schizofreni. Forskere er ikke klart om hvorfor noen antipsykotiske legemidler synes å øke risikoen for grå stær, noe som indikerer at mer forskning er nødvendig.