Digidexo.com

Informasjon om Ringorm behandling for barn

Informasjon om Ringorm behandling for barn

Ringorm er en hud tilstand preget av røde, skjellete, ringformede flekker og er forårsaket av ulike typer sopp som foretrekker varmt klima. Til tross for navnet, er det ingen ormer involvert med ringorm. Barn som kommer i kontakt med dyr eller andre barn med denne tilstanden kan kontrakten det. Barn som er underernærte eller har dårlig hygiene eller nedsatt immunforsvar er spesielt utsatt.

Typer

Det finnes mange typer ringorm, også kjent som tinea, som kan påvirke barn. Tinea pedis, eller fotsopp, er vanlig blant tenårings hanner og noen ganger påvirker barn før puberteten. Tinea cruris, eller skrittsopp, er vanlig blant mannlige barn, men sjelden blant jenter. Tinea capitis, eller hodebunnen ringorm, er en spesielt smittsom variant av infeksjon som er vanlig blant barn mellom 2 og 10. Tinea unguium smitter neglene på hender eller føtter og er mer vanlig hos ungdom. Tinea corporis, eller kroppen ringorm, kan påvirke både barn og voksne.

Symptomer

Ringorm infeksjon er ofte ledsaget av kløende røde lesjoner. Lesjonene ofte til stede i en hevet ringmønster som er klart mot midten. Avhengig av plasseringen av utslett og en type sopp som er involvert, kan de lesjoner resulterer i håravfall, utslett eller blemmer.

Diagnose

Mange hudinfeksjoner ligne så det er viktig å ha en kvalifisert helsepersonell undersøke det infiserte området for en skikkelig diagnose. Diagnosen er vanligvis fastsatt gjennom en fysisk undersøkelse ledsaget av en detaljert medisinsk historie. Når det er nødvendig, kan helsepersonell be om en laboratoriearbeid opp av huden skraping å bekrefte en soppinfeksjon.

Betraktninger

Sannsynligheten for en ringorm infeksjon retur er høy fordi sopp som forårsaker disse utbrudd kan leve lenge på huden. Forskjellige typer av ringorm sopp svare til forskjellige typer behandling, og denne behandling kan være nødvendig for å bli gjentatt for å være effektive.

Behandling

En helsepersonell vil avgjøre hvilken behandling for barnet ditt basert på en rekke faktorer, inkludert type infeksjon, plassering av infeksjonen, medisinsk historie av barnet, inkludert deres evne til å tolerere visse medisiner, og foreldrenes preferanser. Behandling vil vanligvis innebære oral anti-soppmidler eller aktuelle salver eller sjampo.