Digidexo.com

Hvordan virker Flomax arbeid for nyrestein?

Hvordan virker Flomax arbeid for nyrestein?

Flomax

Flomax er merkenavnet for stoffet tamsulosin. Tamsulosin brukes til å behandle en ikke-cancerous prostata tilstand som kalles benign prostatahyperplasi (BPH). Flomax er en alpha blocker, som betyr at den slapper spesifikke muskler og bistår i å øke blodgjennomstrømningen i små blodkar. I tilfelle av Flomax, er målområdet den glatte muskel i en kanal som går gjennom prostata, slik at for bedre urinstrømmen.

Nyrestein

Nyrestein er formasjoner av krystaller som er utskilt fra urin. Utskillelsen skjer i urinveiene hvis pasientens urin mangler i kjemikalier som normalt hindrer deres dannelse. De fleste vil passere gjennom tarmkanalen uten varsel. Krystaller som ikke eget skjema til større steiner som kan være vanskelig å passere.

Selv om legene ikke bekrefter en enestående sak for nyre stein formasjonen, kan de gi råd til pasientene for å unngå visse matvarer som inneholder høye nivåer av oxalates. Rabarbra, spinat og rødbeter alle inneholder oksalat.

Flomax og bestått Stones

Passerer nyrestein kan ofte være svært smertefullt fordi steinene vanligvis inneholder harde kalkavleiringer og kan være større enn bredden av urinveiene selv. Nyrestein kan også være uregelmessig formet, også økte smerter faktor.

Nyrestein også begrense strømningen av fluid i urinveiene. Imidlertid kan ta Flomax bistå passerer steiner fordi når det relakserer glattmuskel, vann kan passere lettere. Dette kan redusere smerten ved bestått nyrestein og fremskynde sin exit fra kroppen.

Du må ha en resept for å ta Flomax. Rådfør deg med helsepersonell.

Flomax bivirkninger

Det er visse bivirkninger forbundet med Flomax. Fordi det er en alfablokkere som slapper musklene, er det en risiko for svimmelhet og besvimelse. Blant de vanligste bivirkningene er unormal ejakulasjon og rennende nese. Sjeldne bivirkninger er bihulebetennelse, svimmelhet og nedsatt sexlyst.

Andre nyrestein Behandlinger

Andre måter å behandle nyrestein inkluderer økt væskeinntak for å holde urinen klar og flytende. Smertestillende medikamenter er også anbefalt. I noen tilfeller kan en lege fore en kalsiumblokker, for å redusere størrelsen og dannelse av fremtidige steiner. Det finnes også kirurgiske behandlingsmetoder som kan diskuteres med legen din.