Digidexo.com

Hva er en pediatrisk kardiolog?

En pediatrisk kardiolog er en lege som spesialiserer seg på diagnostisering og behandling av hjertesykdom hos barn. Det finnes to typer hjertesykdom: medfødt og ervervet hjertesykdom.

Hva er en pediatrisk kardiolog?

En pediatrisk kardiolog er en lege, som spesialiserer seg på deteksjon og behandling av hjertesykdom. Pasientene blir henvist til en pediatrisk kardiolog, av en primær omsorg lege eller barnelege, som mistenker at en pasient viser tegn til hjertesykdom.

Typer hjertesykdom

Medfødt hjertesykdom er forårsaket av et hjerte unormal utvikling i de tidlige stadier av svangerskapet. En pediatrisk kardiologer kan oppdage fosterets hjertesykdom ved ultralyd (bilde av hjertet). En ervervet hjertesykdom utvikler når som helst etter fødselen. Disse inkluderer høyt blodtrykk, hjerteskader, infeksjoner eller virus, unormal hjerterytme eller endokarditt (betennelse i hjerte fôr).

Symptomer

Symptomer inkluderer brystsmerter, besvimelse, uregelmessig hjerteslag, bilyder, og hjertebank.

Årsaker

Ervervet hjertesykdom hos barn er vanligvis forårsaket av fedme, mangel på fysisk trening eller dårlig ernæring.

Diagnose

En pediatrisk kardiolog diagnostiserer sykdommen med en fysisk undersøkelse, resultatene av en EKG (en ikke-invasiv test som ser på den elektriske aktiviteten i hjertet) og ekkokardiogram (ultralyd av hjertet), evaluering av familiens sykdomshistorie, barne medisinsk historie, kroppsmasseindeks (BMI) og livsstils bekymringer. Den pediatrisk kardiolog oppdager medfødt hjertesykdom ved hjelp av et foster ekkokardiogram utstyr for å gjennomføre en ultralyd (bilde av hjertet). Dette gjør at kardiolog å vurdere struktur, funksjon og arytmi av hjertet til fosteret.

Behandling

Mange barn med hjertesykdom vokse sykdommen, og krever kun overvåking eller behandling for voksende år. Noen barn krever kirurgi eller medisiner for å eliminere problemet.

Basert på evaluering, en behandlingsplan, for eksempel livsstilsendring, kan bidra til å forhindre utvikling av ervervet hjertesykdom.