Digidexo.com

Forklaring av ernæring av vitaminer til barn

Forklaring av ernæring av vitaminer til barn


En CNN rapport i august 2009 som sier at 70 prosent av barna lider av vitamin D-mangel har plutselig skiftet mer fokus på barnets ernæring. Lære barn viktigheten av vitaminer, som kan fås fra kosten alene, er nøkkelen til å sikre ikke bare en sunnere barndom, men også en bedre voksenlivet.

Vitamin A

Barn, spesielt preteens og tenåringer, er bevisst om deres hud. Fortell dem at det å spise mat som inneholder vitamin A (som gul-og oransje-farget frukt, egg, lever og befestet melk) er en fin måte å holde huden sunn og glødende. Du kan også fortelle dem hvordan de kan forbedre sin visjon og unngå nattblindhet ved å forbruke vitamin A.

Vitamin B

Barn er fascinert av vitenskapen bak kroppslige funksjoner og prosesser. Benytt deg av dette faktum, og forklare dem hvordan maten brytes ned til små partikler og absorberes i kroppen ved hjelp av vitamin B. Vitamin B hjelper også nervesystemet i produksjonen av oksygen bærer røde blodlegemer. Oppfordre barna til å spise hele korn, fjærkre og grønne grønnsaker for å få deres vitamin B.

Vitamin C

Sitrusfrukter er ikke bare velsmakende, men også rik på vitamin C. Gi barnet ditt en appelsin eller cantaloupe og informere henne hvordan det vil hjelpe henne tannkjøttet fra blødning og gi henne sterkere bein.

Vitamin D

Fortell barnet hvordan han kan miste en tann eller bryte hans ben lettere når han faller om kroppen hans er mangelfull i vitamin D. solskinn vitamin er produsert av kroppen i sollys og kan fås fra befestet melk og korn, lever og egg plomme. Oppmuntre barnet til å leke i solen i minst 15 minutter hver dag.

Vitamin E

Forklar barnet ditt hvordan kroppen er bygd opp av bittesmå celler og hvordan disse cellene er beskyttet av vitamin E. Det hjelper også lage røde blodlegemer. Vitamin E kan fås fra hele korn, grønne grønnsaker og nøtter og frø.

Vitamin K

Fange barnets interesse ved å bringe sin oppmerksomhet til det faktum at blodet slutter å renne og blodpropp i løpet av minutter etter et blåmerke eller kuttet. Fortell ham hvor viktig vitamin K er til dette formålet. Vitamin K hjelper også å holde skjelettet sterkt. Selv om kroppen kan lage vitamin K, kan det også fås fra melk og melkeprodukter, soyaolje og brokkoli.