Digidexo.com

Hva er behandlingen for et sår i munnen?

Munnsår er ikke bare irriterende å spise rundt, de er smertefullt. Selv munnsår (også kjent som aftøs magesår eller canker sår) ta litt tid å helbrede, er det flere behandlinger du kan velge mellom for å lindre smerten og fremskynde helbredelsesprosessen.

Sår symptomer

Dr. Siamak Nabili og Dr. Dennis Lee beskriver sår eller canker sår som små kratere i munnen, som regel på innsiden av leppen, nederst på kinnet eller på undersiden av tannkjøttet eller tannkjøttet. Du vet at du lider av en canker sår hvis det er en liten, rund Welt toppet med en sprukket gul eller hvit membran som brenner når du berører den, eller når du spiser. Drs. Nabili og Lee sier at de fleste canker sår leges av seg selv innen to uker.

Sår Årsaker

Ifølge Dr. Michael C Plewa, kan tallrike faktorer forårsaker sår, inkludert stress, en lokal skade eller infeksjon i munnen, en menstruasjonssyklus eller annen hormonell ubalanse eller endring eller, enda, en matallergi.

Hjem Utbedring

Leger ved OmniMedicalSearch.com foreslå å bruke en saltvanns munn skyll eller bruke en skvett melk av Magnesia til canker sår med en Q-tip. Tannlegen kan også foreskrive tannskyllinger som lindrer smerte og fremskynde helbredelsesprosessen av canker sår.

Dental Paste

Din lege, tannlege eller kjeveortoped kan forskrive en dental lim for å hjelpe fart langs utvinning av munnsår. Ifølge Dr. Spyridon Marinopoulos, kan du søke triamcinolon dental lim eller Fluocinonide dental lim lokalt på et sår for å dempe smerten og gi den ekstra beskyttelse mot spytt og smerter ved svelging.

Påfør Dental Paste

For å få maksimal nytte ut av dental lim, bruke det riktig under hvert program er avgjørende. Ved hjelp av en bomullsdott, tørk ut området rundt sår. DAB litt dental lim på en ren Q-tip, og gni forsiktig på det berørte området. La den tørke før du lukker munnen, og unngå å drikke eller spise noe mat i minst 30 minutter.

Eating

For å unngå å irritere dine sår eller canker sår, unngå mat med høyt syre (for eksempel tomater og appelsiner), og prøve å spise myke elementer, som suppe og eplesaus. Unngå å spise skrapete matvarer, for eksempel hardt godteri, kjeks, peanøtter og andre salte elementer. Prøv å tygge på motsatt side av munnen fra der canker sår er, og børste og skyll tennene etter hvert måltid.