Digidexo.com

At Home Lysterapi for psoriasis

Lett terapi eller fototerapi, er en av de viktigste behandlinger for psoriasis. Under behandlingen, ultrafiolett B (UVB) lys penetrerer huden og bremser veksten av hudceller, sier National Psoriasis Foundation (NPF) .Taken over en lang periode, er lysterapi også en av de mest kostbare behandlinger, som krever regelmessige besøk for mange måneder. Naturligvis kan folk med den skjemmende hudsykdom vurdere et hjem alternativ, fortsatt med en resept og under tilsyn av lege.

Komme i gang

Innledende behandlinger er i et sykehus, der leger eller hudleger vil vurdere lengden og intensiteten av behandlingen du trenger. Hvis du vil ha hjemmebehandling, vil legen forskrive en hjemmeenhet, som kan variere fra en full-størrelse stand-up messe til en håndholdt enhet, med kam, for hodebunnen psoriasis. Sjekk med din helse forsikringsselskapet for dekning for å kjøpe en enhet. NPF sier noen forsikringsselskaper vil dekke kostnadene for hjem UVB utstyr og selgere vil hjelpe deg å arbeide med ditt forsikringsselskap for å kjøpe en foreskrevet enhet.

Hudlege og forfatter Dr. Richard Langley sier hjemmebehandling er sjelden i Nord-Amerika fordi hudleger er tilbakeholdne med å foreskrive behandling som er vanskelig å overvåke og har potensialer risiko, fra brenning, for eksempel.

Behandlinger

Som NPF notater, er nøkkelen til suksess hjemme konsistens. Hjem behandling krever regelmessig engasjement, akkurat som regelmessige besøk til et senter. Ultrafiolett B lyset er til stede i sollys og en effektiv behandling for psoriasis. NPF sier det er to typer UVB: smale band, der pærene avgir et mindre spekter av UV-lys; og bred band. Lengden på eksponering vil avhenge av hudtype, typen av UVB-enheten, og intensiteten av lyset fra lampen, sier NPF. Beskytt øynene og sensitive områder, og fremfor alt, følger legens råd, sier NPF.

Utvalg

Når du velger en enhet titt for sikkerhets funksjoner som nøkkelbrytere og funksjonstastene som betyr at enheten kan ikke slås på ved et uhell. Sørg for at lampene har vakter eller nett over dem. Finn ut hvor lenge lamper sist og hvis selskapet selger reservelamper.

Styr klar av solarium, men noen hudleger ser dem som en siste utvei hvis pasienter ikke har tilgang til lysbehandling, sier NPF, som også advarer mot å bruke psoralen med solarium. Psoriasispasienter kan ta psoralen som en del av PUVA-behandling (psoralen + UVA-lys), og stoffet gjør dem svært følsomme for lys i 24 timer etter behandling, sier NPF.

Hvis du må bruke en solseng, bygge eksponering over tid og husker det kan øke tidlig aldring og risikoen for hudkreft. Tanning fasiliteter kan ikke regelmessig måle mengden av UV sine senger satt ut.