Digidexo.com

Hvordan bruke Oral rehydrering hjemme

Hvordan bruke Oral rehydrering hjemme


Når du er syk med en sykdom som en intestinal virus, vil du sannsynligvis oppleve diaré og oppkast, slik at du kan bli dehydrert. I de fleste tilfeller kan du enkelt hindre dehydrering hjemme med oral rehydrering. Hindre dehydrering er spesielt viktig hos små barn, fordi de kan miste væske svært raskt. Følg disse trinnene for å bruke effektive oral rehydrering i ditt eget hjem.

Bruksanvisning

Kjøp eller lag en muntlig rehydrering løsning. Forbered løsningen ved å blande 4 kopper kokt filtrert vann med 1 ts. av salt og 8 ts. av sukker. Rør blandingen til den er oppløst. Avkjøl.

Ha andre klare væsker på hånden som for eksempel rent vann, sportselektrolytt drinker eller klare juice. Disse er gode å ha i tilfelle personen misliker smaken av oral rehydrering løsning.

Administrer så mye væske som kroppen ønsker og behov. Prøv en rekke klare væsker. Magen kan være mindre sannsynlighet for å avvise noen av dem.

Vent 10 minutter etter oppkast å gi væske igjen. Dette vil gi magen tid til å hvile.

Gjør litt frisk rehydrering løsning etter 24 timer. Kast den første løsningen unna.

Oppsøk lege hvis oppkast eller diaré vedvarer eller personen opplever symptomer på dehydrering som tretthet, frysninger, tørr hud, tap av matlyst eller mørk urin.

Tips og advarsler

  • Morsmelk er også en utmerket væske til å gi til barn for å hindre dehydrering. Det er en klar væske og er komplett med viktige vitaminer og andre næringsstoffer.
  • Ikke gi kumelk til folk med oppkast eller diaré. Dette kan gjøre sykdommen verre.