Digidexo.com

Hva kan jeg gjøre for å føle seg bedre om jeg har Fibromyalgi?

Fibromyalgi er en tilstand som fortsatt har litt mystikk. Selv om det ikke er en livstruende sykdom, kan det bety å lære å tåle smerte, tretthet og utmattelse hver eneste dag. Mer frustrerende er det faktum at det ikke er spesifisert behandlingsregime for å gi et mirakel kur. Det betyr imidlertid ikke bety at det er ingenting som kan gjøres for å behandle symptomene forbundet med fibromyalgi. Relief kommer ofte i form av egenomsorg kombinert med ansvarlige medisiner.

Kosthold og ernæring

Mat er drivstoff for kroppen. Mye som variasjoner i graderinger av bensin, er det visse matvarer som bedre hjelpe kroppen til å fungere på optimal kapasitet. I tilfelle av fibromyalgi, bør den ernæringsmessige fokuseres på matvarer som kan benyttes til sirkulasjon, muskelfunksjon og natursmertebehandling. Noen mennesker med fibromyalgi har funnet suksess i kostholdet inneholder lite mettet fett og høy i magre proteiner, hele korn og høy fiber.

Aktivitet

Det er en vanlig oppfatning blant fibromyalgi spesialister som vanlig, lav-effekt trening kan være svært nyttig for smerte og tretthet ledelse. Trening kan virke merkelig anbefaling til en person opplever konstant muskelsmerter, men rutinemessig aktivitet hjelper ved å forbedre sirkulasjonen kvalitet og generelle muskelstyrke. Turgåing, er svømming og vannaerobic anses ideelle lav-impact aktiviteter for de med fibromyalgi.

Medisinsk terapi

Fra et farmasøytisk synspunkt, er det typisk to tilnærminger til fibromyalgi styring. Over-the-counter smertestillende midler er ofte anbefalt for å bekjempe stivhet, smerte og sporadisk lavgradige feber noen ganger forbundet med tilstanden. Antidepressiva kan være foreskrevet for å fremme avslappende søvn og lindre angst eller depresjon som resultat av fibromyalgi begrensninger. Nye legemidler, som for eksempel Savella og Lyrica, har blitt innført spesielt for behandling av fibromyalgi.

Praktiske løsninger

Smerte og tretthet forårsaket av fibromyalgi hindrer ofte en persons daglige aktiviteter. Dette kan føre til angst og depresjon, uvelkomne tilskudd til listen over fibromyalgi effekter. Ta deg tid til å slappe av og nyte fritidsaktiviteter kan øke tilliten og lindre stress. Læring nye grenser kan også bekjempe den psykologiske effekten av denne tilstanden.