Digidexo.com

Hvordan kle en Gash Wound

De fleste sår og flenger ikke krever profesjonell medisinsk behandling og blir lett tatt vare på hjemme. Alle flenger bør overvåkes nøye for å hindre smitte fra å sette inn og å holde kroppen sunn. Det er viktig å vite hvilke flenger er mulig å behandle hjemme og hvilke som ikke er det. Hvis du er i tvil om noen sår, alltid søke profesjonell medisinsk hjelp.

Bruksanvisning

Behandling av en Gash Wound

•  Påfør direkte press på blødning område for minst 20 til 30 minutter ved å trykke hardt hånden og en ren klut på såret. Ikke fjerne duken før etter 20 minutter. Dette vil forhindre blodpropp som har dannet på området blir forflyttet og holde såret fra blødning igjen. Hvis flenge ikke har stoppet blødning etter dette lenge, hvis blodstrømmen forblir tungt eller begynner å sprute, ta kontakt med lege umiddelbart.

Hev den sårede området over nivået på hjertet ditt, hvis det er mulig. Dette vil bidra til å bremse strømmen av blod til området som har blitt såret.

Påfør en tourniquet bare hvis såret er alvorlig. Dreiekors helt stengt av blodstrømmen til en bestemt del av kroppen, og kan forårsake oksygentap til området. Kors er vanligvis reservert for flenger eller sår som er pådratt under kamp. Ha dette i bakhodet før du bruker en tourniquet. Hvis såret er så alvorlig at en tourniquet er nødvendig, kontakt øyeblikkelig hjelp umiddelbart.

Rengjør flenge med rennende, varmt vann. Fjern eventuelle rester fra flenge slik at området er helt rent. Vask området rundt flenge med såpe, men ikke får såpe inn i såret. Dette kan føre til irritasjon. Hvis en flenge er ekstremt dyp, legge trykk på området og søke legehjelp.

Påfør antibiotisk salve til den sårede området, og plassere en bandasje over området.

Hint

  • Endre bandasje daglig og når den blir våt eller skitten.
  • Bruk medisinsk tape til å holde mindre kutt sammen. Men hvis et sår har fett eller muskler som stikker ut fra den, vil det kreve masker og medisinsk behandling skal være prøvd.
  • Se opp for infeksjon. Hvis flenge blir røde, sveller eller blir varm, kan det være en infeksjon. Drenering og økt smerte er også tegn på infeksjon. Kontakte lege dersom infeksjon oppstår.
  • Lege må innhentes dersom flenge er lengre enn 1/3 av tomme.
  • Hvis såret vises dyp, skiller lett eller er på ansiktet ditt, er det viktig å kontakte lege.
  • Oppsøk lege hvis flenge ikke stoppe blødninger etter flere minutter, eller hvis det er et tap av følelse i området.
  • Hvis du ikke har hatt en stivkrampe vaksine de siste fem årene, er det også viktig å oppsøke lege.