Digidexo.com

Medisiner for Crohns sykdom

Crohns er en form for inflammatorisk tarmsykdom. Slimhinnen i tykktarmen blir betent, noe som gjør det vanskelig å fordøye mat uten kramper, magesmerter og diaré. Noen mennesker med Crohns sykdom utvikler sår og byller som må behandles med antibiotika. Andre medikamenter som brukes til behandling av Crohns sykdom fokus på at fordøyelsessystemet til å hvile.

Anti-inflammatoriske

Anti-inflammatoriske legemidler brukes til å redusere betennelse som er til stede i fordøyelseskanalen når du har Crohns sykdom. Du kan være foreskrevet en kur med kortikosteroider eller et stoff som heter Mesalamine.

Antibiotika

Cipro og Flagyl, to potente antibiotika, blir ofte brukt til å behandle abscesser og fistler som er forbundet med Crohns sykdom. En abscess er en lokal infeksjon og en fistula er en tunnel-lignende forbindelse mellom to organer eller vev som ikke skal være der.

Immundempende

Crohns sykdom er tenkt å være en tilstand der immunforsvaret angriper en del av din egen kropp. Legemidler som hemmer immunsystemet kan bidra til å redusere betennelse som er forårsaket av Crohns sykdom. Medisiner i denne klassen inkluderer Humira og metotreksat.

Smertestillende midler

Paracetamol kan brukes for smertelindring hvis Crohns symptomene er milde. Legen din kan forskrive en sterkere narkotika for mer alvorlige smerter. NSAIDs som ibuprofen kan irritere magen videre og er vanligvis ikke brukes til å behandle Crohns relatert ubehag.

Anti-diaré narkotika

Legen din kan foreslå en anti-diaré medisin for å gi deg noen lettelse. Spør legen din om over-the-counter rettsmidler som Imodium er hensiktsmessig for deg å ta.

Kosttilskudd

Mange Crohns sykdom lider bli underernært på grunn av tap av næringsstoffer gjennom alvorlige utbrudd av diaré. Vitamintilskudd eller alternative former for ernæring kan være medisinsk nødvendig for å få deg tilbake til å være ernæringsmessig lyd.