Digidexo.com

Teknologi som brukes av Mentalt utfordret folk

Teknologi viser seg nyttig i å gjøre livene til folk som er mentalt utfordret, nå kjent som utviklingshemming, bedre og mer tilfredsstillende. Teknologi kan hjelpe en person utføre en jobb eller leve selvstendig.

Tastaturer

Spesialiserte tastaturer møte de ulike behovene til mennesker med nedsatt funksjonsevne. Ergonomiske tastaturer kan gjøre skrive mer behagelig. Tastaturer som bare inneholder bokstavtastene og ingen funksjoner eller talltastene bidra til å gjøre skrive enklere for personer som blir lett forvirret av standard tastatur.

Computer Software

Ifølge National Autisme Resources hjemmeside dataprogram kan undervise og forsterke livsferdigheter, penger ferdigheter og kommunikasjonsevner. Programvare som Funksjonelle levende ferdigheter og atferdsmessige ferdigheter kan hjelpe en person lære bo- bruke ekte-til-livet bilder.

Augmentive Communication Devices

Augmentive Communication Devices hjelpe folk som er mentalt utfordret til å kommunisere med andre. Enheter, for eksempel Dynavox, bruker touch-skjermer med bilder for å hjelpe folk å kommunisere med venner og andre.

Switch

Brytere for å markere og velge fra ikoner på skjermen. Bryterne er tilgjengelige for folk som ikke har fingerferdighet å manipulere en vanlig datamus. I tillegg, kan bryterne slå elektroniske enheter på for eksempel fjernsyn eller radio.

Andre former for Hjelpemiddelsentralen

Tekniske hjelpemidler krever ikke elektrisitet i skjemaet sier Ability Hub Hjelpemiddelsentralen Solutions nettside. Alt som tilbyr hjelp for en person å være vellykket er hjelpeteknologi. For eksempel, en perm med retninger gjort i bildet skjema for å hjelpe en person fullføre en bestemt oppgave som rengjøring av bad er en form for hjelpemidler.