Digidexo.com

Hvor kommer Yoghurt kommer fra?

Hvor kommer Yoghurt kommer fra?


Siden temmingen av kyr, har mennesker utviklet mange måter å bevare melk, inkludert yoghurt making. Yoghurt er laget ved å legge til nyttige bakterier til melk og la det gjære. Bakteriene i yoghurt er nyttig for fordøyelsessystemet, og dens kremet smak gjør får det daglige kalsium en velsmakende godbit.

History of Yogurt

Den "Oxford Companion to Food" bemerker at yoghurt var mest sannsynlig oppdaget ved en tilfeldighet. Forhistoriske gjetere som bar porsjon av melk med dem fant at melken surnet i varmen i yoghurt.

Tyrkerne og yoghurt

Ifølge "The Encyclopedia of Healing Foods," yoghurt ble finpusset og utviklet av de tyrkiske folk i det åttende århundre, da tyrkerne lagt bakterier som vokste godt i varme omgivelser til mugger med melk.

Genghis Khan og yoghurt

I det 13. århundre, ble Djengis Khans tropper oppholdt av yoghurt blant sine rasjoner, ifølge "The Encyclopedia of Healing Foods."

Hjemmelaget yoghurt

Yoghurt er lett å gjøre hjemme med en yoghurt maker eller en annen kuvøse for å holde melkeblandingen varm. Ved å inokulere varm melk med yoghurt kultur eller en liten kopp yoghurt, melk som er holdt rundt 110 grader Fahrenheit vil fortykkes til yoghurt i åtte til 10 timer.

Yoghurt Produksjon

Fage, en gresk yoghurt selskap, gjør nesten åtte millioner potter av yoghurt per uke. I store beholdere i deres fabrikk, arbeidere legge levende kulturer til millioner av liter melk. Etter yoghurt utvikles, er det anstrengt å gjøre det tykkere. Det er deretter lagret i et lager som kan holde 12 millioner potter av Fage yoghurt.