Digidexo.com

Hvordan virker Alkohol påvirker immunsystemet?

Fakta

Hvite blodceller er kroppens indre forsvar. Det finnes fem typer hvite blodceller. En type, særlig lymfocyttene, kjempe og produsere antistoffer. De fjerner dårlige celler og bidra til å bekjempe giftige kjemikalier og fremmede stoffer. Dessverre, når noen misbruker alkohol, hindre de produksjonen av hvite blodlegemer. Uten sunne, aktive hvite blodceller, løper du risikoen for sykdom og sykdom.

Vanlige misoppfatninger

Noen mennesker føler at et par drinker hver natt er ingen big deal; andre føler at det er greit å overstadig drikke et par ganger svak. Realiteten er at mange folk ikke innser skaden de gjør til sine organer og immunsystemet når man drikker for å bli full. Legemet, spesielt lever og nyrer, har til å arbeide overtid for å få alkoholen ut av systemet.

Konsekvenser

Hver gang en person blir syk, er en av de første tingene som leger anbefaler å drikke rikelig med væske for å skylle ut giftstoffer. Alkohol er svært dehydrerende - som nederlagene formålet som det gjelder hydra kroppen. Uten nok væske til å rense og hydrat kroppen din, kan du påvirke andre vitale organer, for eksempel leveren og nyrene. Dersom disse organene ikke fungerer skikkelig, kan dette også svekke immunforsvaret og eksponerer deg til en rekke andre helseproblemer.

Misbruker alkohol gir ingen ernæringsmessig verdi, og konstant drikking slites ned immunforsvaret så mye at du risikerer å bli syk omtrent like mye som et lite barn eller eldre person. Kroppen din har ikke noe for å hjelpe det kjempe. Når dette skjer, er det mer sannsynlig å fange forkjølelse, eller utvikle sykdom som kreft. Dessuten ødelegger alkohol slimhinnen i magesekken, som et resultat av for mye magesyre. Dette kan føre til en rekke andre saker, som for eksempel halsbrann, som kan erodere spiserøret.

Alternativer

Å drikke alkohol i moderate mengder kan være greit. Videre noen studier selv viser at det kan være helsemessige fordeler forbundet med alkoholbruk, spesielt drikke rødvin for bedre hjertehelse. Men for å hindre skade på immunforsvaret, er det beste alternativet for å redusere alkoholinntaket, slutte å drikke for å bli full, og sørg for å drikke mye vann. I tillegg er det også godt å trene og spise riktig for optimal generelle helse.