Digidexo.com

Hvordan kontrollere Fungal Bihulebetennelse

Sopp (mugg) er plantelignende organismer som kan trives i sinus hulrom. Sopp finnes i alles bihulene, men noen mennesker har en overaktiv reaksjon på sopp og utvikle kronisk bihulebetennelse. Pasienter med sopp bihulebetennelse krever langvarig behandling med år med oppfølging. Fem prosent til 10 prosent av alle mennesker som trenger bihulekirurgi lider av sopp bihulebetennelse. Det finnes en rekke forskjellige typer av sopp sinusitt, men i de fleste tilfeller er den eneste dokumenterte behandling for å fjerne sopp fra bihulene er kirurgi.

Hvordan kontrollere Fungal Bihulebetennelse

•  Besøk en lege kvalifisert i bihulekirurgi; du kan trenge kirurgi for å fjerne sopp fra bihulene. Be legen om å ta kontakt med en mikrobiolog for å identifisere hvilken type sopp i bihulene; identifisering av den type sopp vil hjelpe legen bestemme den beste tilnærmingen for behandling.

ha kirurgi for å fjerne alt av sopp og eventuelle polypper fra dine sinuses.This kan gjøres gjennom neseborene i de fleste tilfeller. Operasjonen skal åpne lomme passasjer tilstrekkelig og fjerne all tilsynelatende sopp slik at den ikke vokser tilbake

•  Bruk orale steroider etter operasjonen (for eksempel prednison) over en periode på omtrent tre måneder til å holde nesegangene åpen og riktig drenering. Du bør ikke trenger å bruke noen anti-sopp behandlinger. Besøk din kirurg for langsiktig oppfølging og endoskopisk undersøkelse av bihulene for å sikre soppen er helt fjernet, og ikke vokser tilbake.

Etter operasjonen gjør nasal vasker på en daglig basis. Lag en løsning ved å blande 2 til 3 ts. av kosher salt med 1 ts. av natron i en halvliter filtrert eller destillert vann. Hell 1/2 kopp av oppløsningen inn i en pære sprøyte, en plastsprayflaske eller en neti pot. Lene seg over en vask med hodet fremover og vippet til side, og hell løsningen i ett nesebor så det renner ut i bihulene. Gjør det samme på den andre neseboret. Dette bør bidra til å vaske noen av soppen fra bihulene

Fortsett å gå til legen din og har bihulene undersøkt som legen anbefaler. Tilbakefall av sopp bihulebetennelse er vanlig; 55 prosent til 80 prosent av pasientene får tilbakefall av sopp i sine bihulene. Du må kanskje ha flere operasjoner dersom sopp vokse tilbake.