Digidexo.com

Hva er Tegn og symptomer på Blood-Related MRSA?

Hva er Tegn og symptomer på Blood-Related MRSA?


MRSA, eller meticillin-resistente Staphylococcus aureus eller "staph infeksjon," er en potensielt dødelig bakteriell infeksjon som er resistente mot mange antibiotika. Mens det skjer oftest på sykehus, er MRSA en alvorlig tilstand som krever øyeblikkelig legehjelp hvis sine tegn og symptomer begynner å vises.

Skin

MRSA-infeksjoner begynner vanligvis på huden. Ifølge Mayo Clinic, begynner MRSA med små røde nupper som ser ut som kviser, insektbitt eller koker. Disse humper kan være svært ømme og smertefulle. Imidlertid støt er ikke aktuell for lenge de blir meget dypt i huden meget raskt. Ifølge MedlinePlus, er det vanlig for dem til å bli abscessed og krever drenering av puss på innsiden. Det er viktig å få MRSA på dette stadium, som bakteriene er begrenset til huden og har ennå ikke blomstret inn i kroppen og blodet.

Dypere Infeksjon

Hvis bakterier kommer inn i blodstrømmen, vil MRSA-infeksjoner føre til andre symptomer utover røde støt på huden. Vanlige symptomer er frysninger, brystsmerter, hoste, feber og pustevansker. Personer med MRSA-infeksjon også oppleve muskelsmerter, tretthet og andre influensalignende symptomer. På dette punktet, er sykehus viktig for overlevelse som bakteriene har penetrert huden og kommet inn i blodbanen eller organer.

Potensiell

MRSA kan påvirke ledd, bein, hjerte, lunger og blodbanen, ifølge Mayo Clinic. Symptomer avhenge av hvilken kroppsdel ​​er infisert. Siden MRSA begynner vanligvis på huden, er det viktig å holde et tett øye på noen utslett eller andre hud problem. Hvis en kvise eller bug bite blir infisert, er det potensiale for en MRSA-infeksjon. Det er imidlertid viktig å snakke med en lege før behandling med et antibiotikum.