Digidexo.com

Behandling av gikt Infeksjon

Urinsyregikt er en lidelse vanligvis beskrevet som en form for leddgikt der plutselige anfall av smerte og ømhet oppstår i leddene. Ifølge Mayo Clinic, oppstår tilstanden når urat krystaller --- produseres når kroppen bryter ned stoffer som finnes i kroppen og i visse matvarer, kjent som puriner --- samle seg rundt leddene, noe som resulterer i betennelse og smerter. Hos friske pasienter, oppløser urinsyre i kroppen, og er ført gjennom nyrene og ut gjennom urinen.

Behandling

En blodprøve blir brukt til å bestemme nivået av urinsyre i legemet. Men American Association for Clinical Chemistry (AACC) bemerker at urinsyre test er ikke en definitiv test for gikt; testing for monosodium urat i leddvæske er. En prøve for denne testen blir oppnådd ved å sette en nål inn i rommet mellom benene, til en felles.

Ifølge Mayo Clinic, kan gikt behandles med medisiner, inkludert ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen og naproksen, colchicines og / eller steroider. Mens disse behandlingene bidra til å redusere leddsmerter og betennelser, leddgikt Foundation påpeker at andre legemidler er mer nyttig for langvarig behandling. Disse inkluderer de medisiner som er rettet mot urinsyre oppbygging.

Ifølge Arthritis Foundation, vil leger fore en behandling basert på hvorvidt kroppen produserer for mye syre, eller om det er ikke skiller ut syren. I tilfelle av for mye urinsyre, kan en lege fore allopurinol, som er ment å bremse produksjonen av syren. Imidlertid kan probenecid være foreskrevet hvis problemet er at kroppen ikke kvitte seg med syren.

Hver av de mulige behandlinger av gikt kommer med potensielle bivirkninger, inkludert utslett, diaré, magesmerter eller hodepine. Mens dosering for hvert medikament er forskjellig --- konsultere legen din før du starter noen behandling, som mange av dem har interaksjoner med andre legemidler, eller hvis pasienten har annen sykdom --- Arthritis Foundation anbefaler at de alle bli tatt med mat.

Fordi gikt oppstår når urat krystaller - produseres når kroppen bryter ned puriner - samle, noen leger kan anbefale å unngå en diett med puriner, som lever, sweetbreads, ansjos, sild og makrell. I tillegg kan små mengder av puriner som befinner seg i annet kjøtt, fisk og fjærkre, slik Mayo Clinic tyder på en diett som begrenser mengden av animalsk protein til ca 5 ml. per dag. I tillegg, er alkohol høy i purin-innhold, slik at Arthritis Foundation anbefaler å begrense mengden av alkohol konsumert.