Digidexo.com

Hvorfor er det viktig å regulere blodtrykket?

Blodtrykket er kraften som presser mot blod arterier og vener. Diastolisk blodtrykk er et mål på styrken av blodstrøm når hjertet ditt slår. Systolisk blodtrykk måler kraften fra blodstrømmen mellom hjerteslag mens ditt hjerte hviler. Når blodtrykket er for høyt eller for lavt du kanskje ikke føler noen symptomer, men du kan utvikle flere forskjellige farlige helsemessige forhold. Det er viktig å regulere blodtrykket for å unngå problemer.

Aterosklerose

Blodårene dine blir stivere og tykkere som du alder. Høyt blodtrykk øker denne prosessen, forårsaker åreforkalkning som gjør det enkelt for fettlagrene å holde seg til veggene i blodårene dine. Dette skaper blokkering som hindrer blodet fra å bære næringsstoffer og oksygen til deler av kroppen.

Stroke

Når høyt blodtrykk gjør at blodkarene i hjernen til å svekke, de kan sprekke og føre til en hemoragisk hjerneslag. Når en blodpropp blokkerer en arterie og holder blodet fra å strømme til hjernecellene, kan de dø og forårsake en trombotisk hjerneslag.

Heart Attack og forstørret hjerte

Når blodårene som fører blod til hjertet er blokkert, kan mangel på oksygen og næringsstoffer føre til at du har et hjerteinfarkt. Høyt blodtrykk gjør hjertet jobbe hardere, slik at det blir forstørret. En forstørret hjerte slites ut og slutter å fungere.

Nyreskader

Høyt blodtrykk skader blodårene som fører blod til nyrene for rengjøring og bidra til å kvitte seg med avfallsstoffer. Dette fører giftstoffer til å bygge opp i blodet ditt.

Forebygging / løsning

Endringer i livsstil er viktige i regulering av blodtrykket. For å forebygge høyt blodtrykk eller for å senke den når den blir for høy, bør du gå ned i vekt, spise mindre salt og mettet fett, unngå alkohol, slutte å røyke, trene, og spise mer mat med kalium, kalsium og magnesium. Hvis endringer i livsstil alene ikke virker, kan legen forskrive medisiner for å senke blodtrykket.

Lavt blodtrykk

Blodtrykket bør overvåkes i tilfelle det blir for lavt. Lavt blodtrykk kan indikere en skade eller indre blødninger som fører til at pulsen til å øke hastigheten og arterier å ekspandere i et forsøk på å øke blodgjennomstrømningen og øker blodtrykket.