Digidexo.com

Typer av hypertensjon

Hypertensjon er den medisinsk terminologi for en tilstand kjent som høyt blodtrykk. Hypertensjon er farlig fordi det kan føre til slike problemer som hjerteinfarkt, slag og hjertesykdom. Hypertensjon kommer med ingen ytre symptomer og kommer i en rekke typer, fra primær hypertensjon til en sjelden sett form av sykdommen som kalles ondartet hypertensjon.

Betydning

Styrken av et individs blod presser gjennom og mot de blodkar som den passerer gjennom, er det blodtrykket faktisk er. Høyt blodtrykk kan være ganske problematisk siden det kan føre til arteriell skade som til slutt kan lage et hjerteinfarkt eller hjerneslag en distinkt mulighet. Det er ingen faresignaler som følger høyt blodtrykk, noe som gjør det viktig å alltid ha blodtrykket kontrolleres med jevne mellomrom. En blodtrykksmåling består av to tall, som begge representerer trykket i arteriene, målt i millimeter kvikksølv. Den øverste tallet kalles det systoliske, som måler blodtrykket som hjertet slår, mens det diastoliske er måling av styrken av blodtrykket i mellom hjerteslag. Jo høyere tallet er jo høyere er trykket på personen blod.

Identifikasjon

Primær hypertensjon er den mest dominerende typen av tilstanden, ansvarlig for mer enn 90% av alle tilfeller av høyt blodtrykk. Det er ingen spesiell grunn for det, men mange faktorer spiller inn i forårsaker høyt blodtrykk lesing konsekvent nok for en person å bli diagnostisert med primær hypertensjon. Kosthold, røyking, familiehistorie, fedme, stress, og rase alle spille en rolle i en person å utvikle primær hypertensjon, også kjent som essensiell hypertensjon.

Effekter

Sekundær hypertensjon er en type høyt blodtrykk som er forårsaket av ytre påvirkninger. Noen av disse er skader på nyrer eller nyrer som er noe svekket. Svulster og hyperaktivitet av binyrene og skjoldbruskkjertelen kan føre til sekundær hypertensjon og gravid kvinne vil oppleve høyt blodtrykk i mange tilfeller som deres baby utvikler seg. Visse medisiner og narkotiske stoffer kan føre til denne typen hypertensjon. Kokain, for eksempel, øker blodtrykket betydelig. Noen hjertesykdommer også føre til sekundær hypertensjon, som har en tendens til å komme på en person raskt og har høyere blodtrykk opplesninger enn den primære form.

Typer

Ondartet hypertensjon er en svært alvorlig fra som vil føre til organskade på kort tid hvis den forblir ubehandlet. Det vil drepe en person i en 5 års tidsrom hvis det ikke er ivaretatt, med hjertesvikt, slag, nyresvikt og som årsak på grunn av virkningene av hypertensjon. Denne typen hypertensjon kan bli vellykket behandlet og reversert slik at det er nå en svært sjelden form. Isolert systolisk hypertensjon er en type der det systoliske lese- som hjertet er beating- registre over 160 millimeter kvikksølv, men det diastoliske tallet er under 90. Det forekommer vanligvis hos eldre pasienter, og er fra tidens tann som gjør arteriene stiv og mindre elastisk.

Betraktninger

En merkelig form for hypertensjon er kjent som hvit frakk hypertensjon. Det har fått navnet sitt fra den hvite laboratoriefrakker mange leger og medisinsk personell bære som de undersøke pasienter. I denne formen for høyt blodtrykk pasienten blir engstelig når de blir undersøkt og som et resultat sitt blodtrykk tallene er noe skjev. Noen ganger kan en person trenger å bærer en ambulerende blodtrykksmåler i en normal setting for så lenge som en 24-timers periode for å få en ekte lesing.