Digidexo.com

Øresmerter i spedbarn

Øresmerter i spedbarn


Øresmerter, som enhver smerte hos spedbarn, kan være ubehagelig for både baby og foreldre fordi barnet ikke kan kommunisere hvor smerten ligger eller hvor alvorlig det er. Øresmerter kan forekomme hyppig i løpet av de første årene av livet både som et problem i seg selv og som et symptom på et annet problem. Nøye overvåkning av symptomer kan vanligvis hjelpe deg å avgjøre hva kilden til problemet er slik at du kan behandle det effektivt og lindre barnets smerte.

Ørebetennelse

Symptomer på en ørebetennelse kan inkludere drar i ører, fussiness, feber over 100 grader F, lav appetitt, problemer med å spise, diaré og væske drenering fra øret; ørebetennelser også ofte oppstå etter eller sammen med forkjølelse. Du bør kontakte legen din dersom du mistenker at barnet ditt har en ørebetennelse så han kan sjekke barnet og bekrefte problemet. Legen vil mest sannsynlig foreskrive en antibiotika for å rydde opp infeksjonen i løpet av få dager, og muligens anbefale paracetamol eller annen smertestillende i mellomtiden.

Teething

Bivirkninger av tenner kan være irritabilitet, sikling, problemer med fôring og sove, rennende nese, tannkjøtt følsomhet og løs avføring. Tygge på en bite leketøy eller kald vaskeklut kan gi barnet ditt med noen midlertidig smertelindring; hvis han er gammel nok til å spise faste stoffer kan du også prøve noen kald mat eller en bite cracker. Hvis disse hjemme rettsmidler ikke hjelper, kan du be legen din om det er greit å prøve et spedbarn smertestillende som paracetamol eller en bite gel.

Svømmer øre

Svømmer øre er en infeksjon i det ytre øret karakteriseres av kløe, ømhet, rødhet eller utslipp, samt smerter som blir verre når babyen tygger eller når du forsiktig napp henne øreflippen. Denne tilstanden kan være forårsaket av sjøen eller bassenget vann eller for mye vann i badekar eller dusj. En annen mulig årsak er en ripe i øret foring som tillater infeksjon kan forekomme. Gjør en avtale med legen din for å bekrefte infeksjon og be om tillatelse til å gi barnet ditt en over-the-counter smertestillende. Legen din kan forskrive øredråper for å drepe bakterier, og vil sannsynligvis be deg om å holde øret tørt.

Objekt i øret

Hvis du mistenker at barnet ditt har noe fast i øret hans, gjør en visuell sjekk. Tegn på dette problemet kan omfatte en lukt, rødhet, blødning, hevelse eller gni ørene. Ikke bruk fingrene, pinsett, eller noe annet for å prøve å løsne objektet med mindre det er svært nær overflaten og åpenbart lett å fjerne. Ellers la legen gjøre det for å unngå å skyve objektet videre i og forårsaker alvorlige skader.

Sprukket trommehinne

Tegn på en sprukket eller perforert trommehinne kan være drenering, hørselstap, eller en plutselig reduksjon i smerte ledsaget av drenering. Dette problemet kan oppstå som et resultat av en ørebetennelse, en ripe i øret eller innsetting av et fremmed objekt. Legen din vil kunne fortelle om babyens trommehinnen er sprukket og kan forskrive antibiotika mens trommehinnen leger seg selv. Healing tar vanligvis ca 2 måneder; holde øret rent og tørt kan hjelpe helbredelsesprosessen.