Digidexo.com

Estrace og amming

Estrace og amming


Estrace, en resept form av hormonet østrogen, blir brukt for en rekke medisinske lidelser hos både menn og kvinner. Mens det kan være svært nyttig når det brukes riktig, gir den også flere bekymringer for kvinner som ammer. Videre forskning er nødvendig for å fullt ut bekrefte risikoen forbundet med amming og Estrace.

Beskrivelse

Estrace er resepten merkenavn østradiol, en form av hormonet østrogen. Det er oftest brukt for symptomer på overgangsalder, som hetetokter og vaginal kløe, tørrhet og brenning. Denne medisinen er også brukt til å behandle visse former for hormonrelatert kreft hos både menn og kvinner. Tar Estrace kan også bidra til å forebygge osteoporose og korrigere enkelte hormonelle ubalanser.

Fødselsskader

De største bekymringer med å ta Estrace under graviditet kommer fra den høye risikoen for fødselsskader knyttet til medisinering. Faktisk klassifiserer FDA Estrace som en kategori X narkotika for gravide kvinner på grunn av den alvorlige risikoen det utgjør for det ufødte barnet. I tillegg til å forårsake fødselsskader, Estrace øker også risikoen for visse typer kreft hos barn når de er tatt under svangerskapet.

Estrace i morsmelk

Vanligvis kan små mengder Estrace bli funnet i morsmelk av kvinner som tar denne medisinen mens de er sykepleier. Mens ulike meninger om hvorvidt disse beløpene er nok til å skade barnet, vil alle leger er enige om at risikoen for barnet er langt mindre enn risikoen knyttet til fosteret før fødselen.

Forsinket vekst

I tillegg til disse bekymringene, må legene bruke forsiktighet ved forskrivning Estrace til barn fordi det kan holde dem fra å utvikle med en normal hastighet. Barn som tar Estrace må overvåkes nøye for å være sikker på at deres vekst ikke er forkrøplet. Mens det er ingen medisinske bevis som støtter at Estrace hos ammende mødre forårsaker forsinket vekst hos spedbarn, denne bekymringen har heller ikke blitt overstyrt.

Redusert Amming

Endelig er Estrace ofte foreskrevet for å begrense amming hos kvinner som velger å ikke amme barna sine. På grunn av dette, mødre som tar Estrace mens du ammer ofte produsere lavere kvalitet morsmelk i mindre mengder. Dette problem alene kan hindre babyens vekst, selv om de hormoner som finnes i brystmelk ikke.

Konklusjoner

Profesjonelle ulike meninger om sikkerheten ved å ta Estrace mens du ammer. Mens noen leger er villige til å forskrive det i noen tilfeller, andre mener det å være farlig for spedbarn. På grunn av dette er de fleste kvinner som tar Estrace bedt om å slutte å amme, eller vente til fortsatt behandling med Estrace.