Digidexo.com

Utviklingsmessige milepæler i Preemies

Utviklingsmessige milepæler i Preemies


"Preemie" er slang term for et prematurt barn, en baby født før gestasjonsalder 36 uker. Foreldre til preemies kan høre at barnet deres utvikler seg i samsvar med sin "justert alder", en beregning av den faktiske alder på babyen minus hvor mange uker tidlig han ble født. Mens en baby født tidlig vil ikke nødvendigvis treffer de samme utviklingsmessige milepæler samtidig som hans fullbårne jevnaldrende, bør foreldre være oppmerksom på visse milepæler.

Bruk begge hender Like

Ifølge March of Dimes, ved slutten av sin tredje justerte måned, bør babyer kunne ta en rangle ved hjelp av enten hånd likt og etter syv måneder skal kunne overføre rangle fra ene siden til en annen. I preemies, favoriserer den ene hånden eller den andre kan være et tidlig tegn på lav muskeltonus, som krever fysisk eller ergoterapi.

Kurrer og Babling

Ifølge American Academy of Pediatrics, bør babyer mellom måneder 4 og 8 gjentar lyder og henge dem inn i "setninger." Disse lydene bør avvike fra normal gråt og / eller vokalisering. The March of Dimes anbefaler at preemies som ikke babling av 7 eller 8 måneder justert tas for hørselstester for å vurdere om de er i stand til å skjelne lyder. Preemies med fin hørsel vil også ha nytte av tale terapi.

Med fokus på et objekt eller Face

Ifølge March of Dimes, ved utgangen av tredje måned, bør babyer kunne spore objekter med deres øyne, enten det er deres mors ansikt eller en favorittleke. Preemies som ikke sporing bør få visjon testing. Ofte kan dette være et tegn på dårlig syn eller en underliggende nevrologisk tilstand forårsaket av for tidlig fødsel.

Sittende opp eller Crawling

Barn mellom 9 til 12 måneders alder bør være i stand til å sitte uten hjelp og rull på hans eller hennes hender og knær i forberedelse for gjennomgang, ifølge American Academy of Pediatrics. The March of Dimes anbefaler at en preemie som er ustø eller ute av stand til å sitte uten hjelp av 1 år justert bør besøke en fysioterapeut og utviklings barnelege, som kan sørge for at barnet ikke er med tegn på cerebral parese, en felles preemie tilstand.