Digidexo.com

Infertilitet Drugs & bivirkninger

Infertilitet kan være en skremmende og frustrerende situasjon for alle som ønsker å ha et barn. Men mange ufruktbarhet behandlinger er tilgjengelige, og noen har vist seg å være helt vellykket. Men å ta et medikament alltid kan bringe bivirkninger.

Progesteron

Noen kvinner gjennomgår progesteron terapi hvis de har problemer med å bli gravid. Ifølge Docshop.com, er supplerende progesteron brukes til å fremme en vanlig menstruasjon. Progesteron er administrert enten ved injeksjon, vaginale stikkpiller eller geler, eller oralt. Mulige bivirkninger av progesteron terapi inkluderer hodepine, ømme bryster, kvalme, forstoppelse, depresjon, tretthet og depresjon. Hvis en kvinne har hatt epilepsi, astma, hjerteproblemer eller migrene, bør hun bli overvåket nøye om hun er under progesteron terapi.

Clomid

Stoffet Clomid (clomiphene citrate) har blitt brukt i mange år i et forsøk på å hjelpe kvinnen som ikke kan bli gravid. Clomid stimulerer eggløsningen ved å spørre utgivelsen av luteiniserende hormoner og follikkelstimulerende hormoner, øker oddsen for eggløsning til 70 til 90 prosent. De vanligste bivirkninger av å ta Clomid inkluderer hetetokter og ovarieforstørrelse, som skjer med 10 til 14 prosent av kvinnene som tar dette stoffet. Færre enn 6 prosent av de som tar Clomid lider av bekken og ubehag i magen, bryst ubehag, oppblåsthet, kvalme og tåkesyn, inkludert å se flytere og blinker i deres øyne. Færre enn 2 prosent har unormal livmor blødning og hodepine.
Ifølge Mayo Clinic, oppstår misdannelser litt mer i spedbarn på kvinner som har ufruktbarhet problemer, men Clomid (clomiphene) og andre fruktbarhet medisiner synes ikke å øke denne risikoen. Videre er det ingen økt risiko for spontanabort når en kvinne unnfanger bruker clomiphene citrate. The Mayo Clinic bemerker videre at 40 til 50 prosent av kvinnene som tar clomiphene citrate vil bli gravid innen seks ovulasjonssykluser.

Gonadotropin-frigjørende hormon agonister

GnRH (gonadotropin-frigjørende hormon) agonister brukes til å stoppe for tidlig eggløsning, noe som kan redusere en kvinnes sjansene for å bli gravid gjennom assistert (in vitro fertilisering og intrauterin befruktning) reproduktiv terapi, ifølge Sharedjourney.com. Når eggløsningen skjer for tidlig, eggene som produseres er av lavere kvalitet og er ikke så nyttig hvis en kvinne er under IUI eller IVF. Bivirkninger av GnRH inkluderer redusert libido, søvnløshet, hodepine, humørsvingninger og hetetokter.
.

Gonadotropinfrigjørende hormon-antagonister

Gonadotropin-frigjørende hormon-antagonister blir brukt når en lege må bestemt kontroll over eggløsning. Denne metoden gir fruktbarhet leger med større presisjon når det gjelder henting av egg fra en kvinne. Bivirkninger av gonadotropin-frigjørende hormon-antagonister inkluderer vaginal blødning, kvalme, hodepine, magesmerter og noen ganger eggstokkreft hyper-stimulering syndrom, der eggstokkene hovne opp og bli forstørret.

Humant menopausegonadotropin

Humant menopausegonadotropin (HMG) er noen ganger brukt i behandling av infertilitet, spesielt hvis clomiphene citrate ikke fungerer. Suksessraten for å spørre eggløsning når du bruker hMG er 75 prosent eller høyere. Ifølge Wdxcyber.com, bivirkninger inkluderer hyper-eggstokkstimulering, som får kroppen til å frigi flere follikler. Dette kan øke sjansene dine for flere fødsler med 40 prosent. En annen bivirkning er humørsvingninger.

Multipler

Dr. Charles Coddington III, professor i obstetrikk og gynekologi ved Mayo Clinic i Rochester, Minnesota., Påpeker at det å ta clomiphene citrate øker litt sjansen for å få multipler eller mer enn én baby. Sjansen for å ha multipler etter å ha tatt oral-fruktbarhet medisin er 5 til 8 prosent. Hvis en kvinne ikke bli gravid med mer enn ett barn, vil det mest sannsynlig være tvillinger.