Digidexo.com

Tegn og symptomer på MRSA

MRSA er akronym for meticillin-resistente Staphylococcus aureus. Det er en infeksjon forårsaket av Staphylococcus aureus bakterier som også er kjent som staph. MRSA er en stamme av staph bakterier som er resistente mot antibiotika som vanligvis brukes til å behandle den. MRSA-infeksjoner kan noen ganger være dødelig.

De fleste MRSA-infeksjoner som oppstår på sykehus eller legehelsetjenesten er kjent som helsevesenet-assosiert MRSA, eller HA-MRSA. En annen type MRSA - community-assosiert MRSA, eller CA-MRSA - forekommer blant individene i en bredere samfunnet som en skole eller barnehage innstilling.

Årsaker

Staph bakterier som normalt lever i nesegangene og på huden til friske individer. Bakteriene kan vanligvis finnes i én av tre personer. Staph er generelt en ufarlige bakterier, men det kan forårsake infeksjon når det kommer inn i kroppen gjennom et sår, kutt, pusteslange eller et kateter. En MRSA-infeksjon kan enten være større eller mindre. Store infeksjoner forekommer i de med et svakt immunsystem. Mindre infeksjoner ville være utseendet av enkle kvise-lignende støt.

Symptomer

MRSA-infeksjoner starter vanligvis som små røde nupper som ligner en kvise eller en edderkopp bitt. Disse humper kan raskt bli til smertefulle abscesser som kan trenge kirurgisk drenering. Hvis ikke behandles i tide, kan disse sårene trenge en persons kropp og forårsake andre infeksjoner i blodet, bein, hjerte, lunger og ledd. Disse infeksjonene kan være livstruende. Noen mennesker kan også utvikle en svinesti, som er en infeksjon av øyelokk kjertel.

Oppsøk lege hvis sårene viser noen tegn til infeksjon - for eksempel tilstedeværelse av pus, som er en gulaktig væske som kan ha en lukt. Andre tegn å se etter ville være ømhet eller rødhet i såret og / eller feber. Oppsøke lege umiddelbart hvis noen av disse symptomene oppstår: lavt blodtrykk, kroppstemperatur, pustebesvær, hodepine eller utslett over det meste av kroppen.

Diagnose

Å diagnostisere en MRSA-infeksjon, vil en lege sjekke nesesekreter eller vevsprøver fra en person etter tegn på bakterier. Prøven blir sendt til et laboratorium hvor den blir testet for bakterievekst. En diagnose med denne metoden kan ta opptil 48 timer. Nyere tester er tilgjengelige som kan oppdage MRSA før. En slik test er kalt Xpert MRSA, som kan gi resultater i to timer. Andre eksempler på at en lege kan ta er blod, sputum (sekreter fra bronkier og lunger) eller urin.

Behandling

Leger vil vanligvis bruke et antibiotikum som heter vancomycin å behandle MRSA-infeksjoner som oppstår på sykehus eller medisinske omsorg fasiliteter. Dersom MRSA er et fellesskap assosiert infeksjon, kan det være behandlet med vancomycin, så vel som andre antibiotika. I noen tilfeller kan antibiotika ikke være nødvendig. Noen ganger kan den abscess dreneres i stedet behandlet med et antibiotikum. Dette kan gjøres på en lege kontor. For andre alvorlige infeksjoner, kan en person være innlagt på sykehuset og kan kreve væsker og medisiner gjennom en IV. Noen med MRSA kan også trenge oksygen eller nyre dialyse.

Forebygging

Flere trinn kan bidra til å forhindre en MRSA-infeksjon. Gjennom hele dagen, vaske hendene med såpe i minst 20 sekunder under varmt vann. Også bære en flaske rensemiddel å bruke hvis du ikke har tilgang til såpe og vann. Alkoholen i rensemiddel vil bidra til å drepe eventuelle bakterier. Unngå å dele elementer med andre, for eksempel klær, håndklær og barberhøvler. Elementer som er forurenset med MRSA kan påvirke folk akkurat som direkte kontakt kan. Holde noen skrubbsår og kutt dekket for å holde MRSA-bakterier ut av sårene. Hvis du er en idrettsutøver, ta en dusj umiddelbart etter et spill eller praksis. Hvis du har noen sår som ser ut til å være smittet, kan du prøve å sitte ute av spillet før etter at såret har grodd.