Digidexo.com

Minocycline Tooth Farging

Minocycline Tooth Farging


Minocyklin er et derivat av det antibiotiske stoff tetracyklin. Dette stoffet er foreskrevet for å behandle akne, urinveisinfeksjoner, gonoré, syfilis, klamydia, tick feber og periodontal sykdom. Administreres oralt, minocycline blokkerer veksten av bakterier ved å hindre tilgang til deres proteintilførsel.

Årsak

Minocycline tann flekker oppstår under og etter tennene har helt dannet og brøt ut. Proteiner som finnes i dette stoffet holder seg til jernioner og danner uoppløselige forbindelser som bygges opp i løpet av tannvevet til å danne blålig grå grønnlig grå eller gule flekker på tennene.

Risiko

En bivirkning av minocycline, ifølge nettstedet Drugs.com, er tann misfarging. Gravide og ammende kvinner bør ikke ta denne medisinen som det påvirker tann utvikling av barnet og kan permanent misfarge tennene. Barn under 8 år bør ikke gis minocycline som det kan føre til permanent gulfarging eller gråning av tennene.

Behandling

Ifølge nettstedet eMedicine.com, dental behandlinger tilgjengelig for minocycline tann flekker inkluderer ultralyd rensing, bleking eller tannbleking. Kirurgiske behandlinger inkluderer emalje microabrasion, tannerstatninger som laminat veneers og tannimplantater.