Digidexo.com

Basal Tegn på lungene

Basal Tegn på lungene


Breath lydene hørt mens du puster inn (inhalasjon), eller når en lege bruker et stetoskop for å høre mer subtile lunge lyder, betyr at du har en luftveissykdom. Den vanligste lyd er en knitrende støy: Dette kalles "rales" eller "spraking".

Basal knitrer

Når spraking kommer fra bunnen av lungen, grunnflata, er de kjent som basal knitring. Bilaterale basale spraking er spraking i begge lungene. Spraking klikker, rallende eller sprukket lyder.

Identifisere knitrer

Spraking er beskrevet som fine eller grove. Fin spraking er myke, høyfrekvent og kort. De kan tyde på lungefibrose eller hjertesvikt. Grov knitrer vare lenger og er mye høyere. Deres tilstedeværelse indikerer en sykdom i lungene for eksempel bronkiektasi, noe som fører til ødeleggelse og utvidelse av luftveiene.

Lungesykdommer

Spraking kan høres hos pasienter med sykdommer som lungebetennelse, bronkitt og lungeødem, en opphoping av vann i luftblærer i lungene forårsaket av hjertesvikt. Selv om disse sykdommene høres alvorlige, kan de bli behandlet. Røntgenundersøkelse, CT og lungefunksjonstester er blant metodene legene bruker for å ytterligere diagnostisere basale lungeproblemer.