Digidexo.com

Kardiolog Hjerte Diet

Kardiolog Hjerte Diet


Hjertesykdom er ofte overvåket av kardiolog. Han anbefaler gode matvaner for å holde de tre viktigste årsakene til hjertesykdom - fedme, høyt blodtrykk og høyt dårlig kolesterol - i sjakk. The American Heart Association leverer informasjon til pasienter, pårørende og helsepersonell om å opprettholde god helse. Denne organisasjonen anbefaler ikke noen enkelt diett, men i stedet gjør flere anbefalinger om hva du kan spise for å gjøre kostholdet ditt hjerte-sunn.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker inneholder mange mineraler og vitaminer, er lave i kalorier og høy i fiber. En diett rik på løselig fiber, som den i frukt og grønnsaker, kan bidra til å redusere kolesterolet og redusere risikoen for hjertesykdommer. Frukt og grønnsaker inneholder også stoffer som kan hjelpe deg å unngå å få hjerte- og karsykdommer. Spis minst fem porsjoner med frukt og grønnsaker om dagen.

Helkorn og kostfiber

Hele korn er rike på kostfiber. En fiberrike diett kan bidra til å senke mengden av et blodprotein assosiert med en økt mulighet for å få hjertesykdom. Fiber-rik mat også lavere kolesterol.

Foruten frukt, grønnsaker og helkorn, mat rik på fiber inneholder bønner og nøtter. Fullkorn inkluderer 100 prosent sammalt hvete, bulgur hvete, bokhvete, havregryn, korn, spelt, brun ris og villris. Du bør spise mellom 20 til 30 gram fiber om dagen, avhengig av størrelse.

Protein

Noen av dine beste kilder til protein er belgfrukter (bønner, erter og linser); fisk, spesielt laks, makrell og sild fordi de er høy i omega-3 fiskeolje; magre meieriprodukter; og eggehviter eller egg erstatter. Magert kjøtt og fjørfe er også gode kilder til protein. Spis 0,4 ganger din vekt i protein om dagen.

Fett

Reduser mettet og trans fett i kosten. Den beste måten å gjøre dette på er å unngå å spise fast fett som fett, margarin og smør. Prøv å konsumere lav fetterstatninger når gjennomførbart for et hjerte-sunt kosthold.

Mange snacks, inkludert dem som er merket "redusert fett," kan inneholde oljer med transfett. Et tips om at en matvare inneholder noen trans fett er en omtale av "delvis hydrogenert" i ingredienslisten.

Bruk fett som er enumettede som olivenolje eller rapsolje. Flerumettet fett - ingredienser i frø og nøtter - også er gode valg for et hjerte-sunt kosthold. Alt fett inneholder mye calories.Thirty prosent av din totale matinntaket bør være sunt fett.

Karbohydrater

Enkle, bearbeidede karbohydrater som sukker og hvitt mel ofte skaper en kraftig økning i blodsukkeret og insulin. Dette i sin tur øker sjansene for at kalorier fra disse matvarene vil bli endret til fett og kolesterol. I tillegg kan bearbeidede karbohydrater senke "gode" kolesterolet.

Good-for-deg komplekse karbohydrater er en del av et hjerte-sunt kosthold. Hele korn, frukt og grønnsaker tar lengre tid å fordøye, og de ikke resultere i samme raske topp i blodsukkeret og insulin. En person trenger 2000 caleries per dag bør spise ca 250 gram karbohydrater per dag

Salt

Salt i kosten kan føre til en økning i blodtrykket hos noen mennesker. Av denne grunn begrenser saltinntaket til moderate nivåer, ikke mer enn 2,400 milligram per dag. Det er spesielt viktig å overvåke saltinntaket hvis du har høyt blodtrykk som ikke er lett å kontrollere.

Mange matvarer, for eksempel potetgull, salte peanøtter, frosne middager og hermetisert suppe, har mye salt. The American Heart Association anbefaler ikke mer enn 2,3 gram salt om dagen.