Digidexo.com

Symptomer på spastisk colon tilstand

Spastisk kolon er også kjent som irritabel tarm-syndrom. Det er en tilstand der de store og tynntarmen musklene har spontane spasmer og sammentrekninger. Undersøkelsene tyder på at denne tilstanden rammer nesten 20% av befolkningen over hele verden. Spastisk colon er en kronisk lidelse mest sett i folket i Australia, Amerika, New Zealand, Canada og Storbritannia. Symptomene varierer mellom individer og behandlingen varierer avhengig av tilstanden.

Vanlige symptomer

Noen av de vanligste symptomene på spastisk colon inkluderer gass, kramper, diaré og forstoppelse. Symptomene kan forverres under menstruasjon, overflødig stress eller ved å spise store mengder fet mat. Kontinuerlig smerter i nedre del av magen er også en av symptomene på spastisk colon. Plutselige anfall kan oppstå når som helst i løpet av natten eller dagen og vil forstyrre søvnen. Oppkast kan også oppstå på grunn av kvalme.

Andre tegn på en spastisk colon

Når du har en spastisk colon, er et annet tegn på problemet at etter at du fornødne du fortsatt føler at du må gå. Du kan også ha alvorlige kramper eller magesmerter som bare føler seg bedre etter at du går på do. Noen lider har også diaré på ulike tider av dagen og kan ha et sterkt behov for å ha avføring.

Å gå til legen

Hvis du mistenker at du har symptomer assosiert med spastisk colon, se en lege som kan skikkelig diagnostisere deg og lage en behandlingsplan. Mens du kan leve med symptomer uten behandling, kan magesmerter, hyppige utbrudd av diaré og forstoppelse redusere din livskvalitet og trenger å bli behandlet. Legen kan teste deg for problemet og sørge for at du ikke lider av noe mer alvorlig, som for eksempel tykktarmskreft. I tillegg kan hun være i stand til å gi deg råd om hvordan du kan redusere symptomene gjennom endringer i kostholdet og stress lettelse tiltak.

Redusere symptomer av medisiner

Antispasmodic medisin kan være foreskrevet hvis symptomet er relatert til smerte. Loperamid hjelper problemet med diaré. Dicyclomine og Hyoscyamine kan brukes til å slappe av kolon spasmer. Symptomene kan forverres hvis beroligende medisiner og beroligende midler brukes til å kontrollere angst og stress.

Håndteringen Symptomer Trygg

Noen lider av spastisk colon bli avhengig av avføringsmidler for å kjempe tilbake mot sin forstoppelse. Avføringsmidler kan være nyttig når det brukes sjelden, men overforbruk kan føre til svakhet i tarmen som kan føre til mer alvorlige helseproblemer. Også, lider bør unngå å bruke anti-diaré medisiner for å behandle midlertidige utbrudd av diaré assosiert med spastisk colon. Går frem og tilbake mellom disse behandlingene kan gjøre alvorlig skade på tarmsystemet. En lege kan anbefale en klokere og tryggere løpet av handlingen.