Digidexo.com

Hvordan lære barn å identifisere følelser og hvorfor

Hvordan lære barn å identifisere følelser og hvorfor


Følelser identifikasjon er et viktig utviklings ferdighet. Barn bør vite at de kan snakke om sine følelser og hvordan de skal beskrive sine følelser når noe er galt (referanse 1). Små barn mangler språkkunnskaper er nødvendige for å beskrive sine følelser, som fører til utagering atferd som treffer, skrek og gråt (referanse 2). Barn kan begynne å lære på et tidlig alder hvordan å uttrykke sine følelser på en sunn måte. Foreldre og lærere kan hjelpe dem å utvikle denne ferdigheten gjennom lek, aktiviteter og modellering.

Hvordan lære barn å identifisere følelser og hvorfor

Modell passende uttrykk for følelser. Hvis et barn observerer at du er synlig frustrert, beskrive dine følelser til barnet. For eksempel, hvis du søler noe på gulvet, kan du si: "Jeg er virkelig lei at jeg sølt drikke. Jeg er trist fordi nå har jeg ikke noe å drikke, og jeg er sint at jeg må rydde opp. " Dette lærer barna hva ord å bruke i lignende situasjoner og hvordan å uttrykke sine følelser på riktig måte.

To play "følelser" spill. Selv om det er mange spill tilgjengelig for kjøp på lærer forsyne butikkene og på nettet, kan du gjøre opp dine egne følelser spill. Skriv så mange "følelser" ord som du kan tenke på på individuelle kartotekkort (referanse 3). Hver spiller kan trekke et kort og identifisere en gang at han opplevde den følelsen. For et annet spill, tegne ansikter som viser ulike følelser på papptallerkener. Hold opp platene og la barnet identifisere hva følelsen ord beskriver hvert ansikt. Den voksne og barn kan også ta svinger gjør forskjellige ansiktsuttrykk og gjette følelsen.

Gi barn ord for å beskrive sine følelser. Observere barnets atferd og beskrive hva han ser ut til å være følelsen. Når barnet er sint fordi han ikke kan leke ute, sier til ham: «Jeg ser at du er sint akkurat nå." Hvis du observerer et barn gråter, kan du si: "Jeg ser at du føler deg trist, hva skjedde?" Beskriver også positive følelser som glad, spent og stolt.

Les bøker om følelser. Bøker som "The Feelings Book" av Todd Parr (2005) og "The Way I Feel" av Janan Cain (2000) beskriver ulike følelser som barn kan oppleve. De fleste barnebøker gir mulighet til å diskutere følelser. Snakk om bildene i bøkene. Beskriv ansiktsuttrykkene til karakterene, for eksempel hvordan munn og øyne er formet. Spør barnet hvordan hun tenker tegnet føles. Snakk med barnet om hvorfor karakteren føles sånn.

Fullfør en "følelser dagbok" eller "følelser kart". Hver dag barnet vil indikere en følelse av at han følte den dagen. Små barn kan bruke et diagram med en rekke "følelser ansikter" å velge mellom. De kan gjøre en "x" i boksen for å indikere følelsen for den dagen. Så hjelpe dem korrekt identifisere følelsen, hvis det er nødvendig, og tillate dem å snakke om følelser og hva som gjorde dem til å føle det slik. Barn som kan skrive kan bruke en journal og skrive et ord eller en setning for å beskrive hvordan de følte seg. Tidsskriftet kan være en innbundet bok, spiral notisbok eller ark stiftet sammen.