Digidexo.com

Salg & Bruk av Cord Blood

Salg og bruk av nyfødt ledningen blod har økt de siste årene; Men høye kostnader fortsatt skremme mange potensielle givere. Ifølge Cigna Health Care, har mer enn 7000 ledningen blod transplantasjon funnet sted, og med alternativer som offentlig bank, kan antall transplantasjoner øke.

Viktig

Blood stamceller tilby de samme fordelene som en benmargstransplantasjon. Funnet i benmargen, disse cellene er ansvarlige for å lage blod. I tillegg er disse cellene eksistere i navlestrengen hos nyfødte. Med forbindelse med regenerering av immunsystemet, er disse cellene gir hjelp og håpe for en rekke sykdommer.

Fordeler

Ledningen blod potensial har utløst en stor mengde forskning de siste 20 årene. Sykdommer slik som kreft - spesielt leukemi - og multippel sklerose alle kan behandles med navlestrengsblod. I tillegg, kan voksne stamceller være vanskelig å oppnå, slik at ledningen blod kan være en passende erstatning.

Typer

The American Association of Blood Banks og Stiftelsen for Akkreditering av Cellular Therapy gjenkjenner to typer donasjoner: familien donasjon og offentlig donasjon. Gratis til foreldrene, tilhører en offentlig donasjon til den institusjonen som det er donert, og at organisasjonen kan bestemme hvordan det brukes. På den annen side, koster en familie donasjon foreldre mellom $ 1000 - $ 2.000, og foreldrene bestemme hvordan og når ledningen blod blir brukt.

Expert Insight

The American Society for Blood and Marrow Transplantasjon oppmuntrer vordende foreldre til å donere sin babyens ledningen blod for offentlig bank, noe som vil gjøre den tilgjengelig for livreddende behandlinger. Foreningen fraråder privat familie bank, som sin sannsynlighet for bruk på den tiltenkte barnet er 0,04 til 0,001 prosent i de første 20 årene av livet. Det eneste unntaket til dette ville være hvis et familiemedlem av barnet lider av en sykdom der ledningen blod kan være fordelaktig.

Betraktninger

Selv om ledningen blod banktjenester har mange fordeler, kan det bli kostbart på grunn av behovet for lagring. Imidlertid kan disse kostnadene bli oppveid av det faktum at, om nødvendig, vil pasientene ikke trenger å bekymre deg en venteliste og etniske forskjeller er ikke et problem. Lettere å oppnå og smertefritt å få tak i, kan ledningen blod celler være verdt prisen for mange foreldre.