Digidexo.com

Permetrin Funksjoner

Permetrin Funksjoner


Permethrin, et kjemikalie som dreper parasitter og egg, er den aktive bestanddel i medikamenter som behandler lus og skabb. Permetrin er svært effektive i å drepe parasitter, men en ekstra behandling kan være nødvendig en uke etter den første for å sikre at alle parasitter er døde. Fordi medisinen inneholder en sterk kjemisk, er det viktig å følge legens anvisninger når du bruker permetrin.

Identifikasjon

Selv om en parasittisk angrep er ansvarlig for både skabb og lus, de to forholdene er ikke helt det samme. Voksen lus og egg er synlig for det menneskelige øyet, mens midd som forårsaker skabb er mikroskopiske. Hvis du har lus, kan hodebunnen klør. Du kan også legge merke levende voksen lus krypende i håret og kan se lus egg, eller nits, stakk til hårstrå din. Selv om du ikke vil se skabb, vil du vet de er der på grunn av intens kløe i huden og et rødt utslett forårsaket når midd graver seg inn i huden din. Bare vask av hud og hår er ikke nok til å kvitte kroppen av disse parasittene. Leger foreskrive medisiner som inneholder permetrin, et plantevernmiddel først brukt til å behandle bomull, for å drepe parasitter.

Søknad

Permetrin er tilgjengelig i lotion og krem ​​form og er beregnet for utvortes bruk. Leger vanligvis foreskrive væsken til å behandle lus og krem ​​for å behandle skabb. Etter å ha tatt en dusj eller badekar, håndkle tørke ut huden og glatter et tynt lag av kremen over hele kroppen, fra nakken og jobbe din vei til føttene og tærne. Tillate kremen å bli værende på huden i åtte til 14 timer før du vasker den av. Barn Helse fra Nemours foreslår å bruke en tannbørste til å bruke kremen i henhold negler.

Den lotion form av permetrin fungerer best på fersk sjamponert hår. Etter håndkle tørking, jobber lotion inn i hodebunnen, nakken og ørene. Vent 10 minutter før du skyller. Iført gummihansker når du søker enten form av permetrin kan beskytte hendene dine bør du ha noen åpne kutt.

Bivirkninger

Påføring permetrin lotion eller krem ​​kan forårsake mild rødhet, kløe, svie, brenning, utslett, irritasjon eller hevelse på huden din. Hvis disse symptomene er alvorlige, la legen få vite. Noen mennesker kan utvikle en allergisk reaksjon mot permethrin og må oppsøke lege umiddelbart. Tegn på en allergisk reaksjon inkluderer problemer med å puste, elveblest eller svelg, tunge, leppe eller hevelse i ansiktet.

Betraktninger

Leger anbefaler å følge opp en anvendelse av permetrin lotion ved forsiktig gre gjennom håret med en nit kam til å fjerne voksen lus og luseegg stakk til hårstrå. Støvsuging gulv og vaske sengetøy, klær og håndklær i varmt vann vil bidra til å fjerne noen langvarig lus. Unngå å bruke medisinen hvis du er allergisk mot permethrin eller krysantemum. Selv permetrin ikke forventes å skade ufødte barn, kan det skade en pleie baby, melder Drugs.com. Fortell legen din dersom du er gravid, ammende eller har tenkt å bruke permetrin på et barn yngre enn to måneder gammel før du bruker medisiner.