Digidexo.com

Symptomer på en brokk i en baby

Symptomer på en brokk i en baby


Brokk er en vanlig tilstand hos babyer. De skjer når en del av et vev eller organ stikker inn i et rom hvor den ikke hører hjemme. I de aller fleste spedbarn tilfeller har en del av tarmen presset gjennom en svakhet i magemusklene. Den mest åpenbare tegn på en brokk er en klump eller bule under huden. Umbilical brokk oppstår rundt navlen, mens lyskebrokk er i lysken. Mange saker kan overvåkes og lov til å leges på egen hånd. Imidlertid er en relativt enkel operasjon noen ganger nødvendig.

Risikofaktorer

Enkelte grupper er mer sannsynlig enn andre for å utvikle brokk. En av de største risikofaktorer er å være en prematur baby, fordi magemusklene ikke er like utviklet som de er i fullbårne barn. Prematuritet øker også sjansene for mer uvanlige typer brokk i åpninger som ikke har lukket før fødselen. Andre risikofaktorer inkluderer å ha en familiehistorie med babyer med brokk, er African American, hofteleddsdysplasi, retinerte testikler, cystisk fibrose, og viss genital og urinutviklingsavvik.

Reduserbar brokk symptomer

En reduserbar brokk er en der bule ikke sitter fast i muskelen veggen. En lege kan du skyve den forsiktig tilbake gjennom åpningen. Reduserbar brokk er noen ganger bare synlig når babyen gråter, hoste, stående eller anstrengende - handlinger der magemusklene er strukket. Når de forekommer i navlen regionen, de vanligvis leges på egen hånd innen et år eller to. Behandling er ikke nødvendig med mindre det er komplikasjoner. Imidlertid brokk i lyske-området alltid krever kirurgi, selv om de er reduserbar.

Soning brokk symptomer

En fengslet brokk er mer alvorlig. Dette er når vevet har blitt fanget i åpningen. Det kan være noen flere tegn i begynnelsen, men en tarm blokkering kan oppstå. Symptomer som forstoppelse, oppkast, og irritabilitet indikere en Innelåst brokk. En baby kan reagere i smerte når området er berørt. Buken kan bli hoven som et resultat av en blokkering, og området rundt bule kan bli misfarget. Ring barnelege med en gang, eller gå til legevakten hvis du mistenker en soning brokk.

Strangulated brokk symptomer

I en strangulated brokk, har blodtilførselen til den fanget vev blitt kuttet av. Dette fører til økt og til slutt konstant, sterke smerter. Andre mulige symptomer inkluderer feber, rødhet og betennelse rundt klump, oppkast og forstoppelse. En baby som har en synlig bule sammen med noen av disse symptomene bør tas til et sykehus. Strangulated brokk er medisinsk nødhjelp som krever umiddelbar operasjon.

Diagnose

Barneleger kan vanligvis diagnostisere tilstedeværelsen av brokk ved å se etter dem. Hurtig visuelle undersøkelser av spedbarns hele kroppen er vanligvis gjort på godt babyen besøk. Men foreldre bør kontakte sin barnelege hvis de merker symptomer mellom avtaler. Ultralydundersøkelser og røntgen blir noen ganger brukt til å få en bedre titt på brokk og bidra til å fastsette et kurs av handlingen. Kirurgi kan utføres når som helst alder hvis det er nødvendig.