Digidexo.com

Fakta og myter om røyking for Kids

Fakta og myter om røyking for Kids


Røyking kan føre til en rekke helseproblemer, fra pustevansker til lungekreft, som påvirker både røyker og de som utsettes for røyk. Til tross for dette nettstedet Kids Health anslår at 3900 barn i alderen 12 og 17 begynner å røyke hver dag. En forståelse av noen vanlige fakta og myter om røyking kan hjelpe barna motstå presset til å røyke eller slutte hvis de allerede har startet.

Fakta: Røyking kan gjøre det vanskeligere å gjøre ting du liker

Den nikotin i sigaretter constricts blodkar, noe som gjør det vanskeligere for blodet å bevege seg rundt i kroppen og lar røykerne sliten og grinete, ifølge Kids Health. Røyking fører også til skader på lunger og hjerte, som gjør det vanskeligere å løpe eller spille sport. Kroppen begynner å reparere denne skaden så snart du slutte å røyke, forklarer WebMD.

Myte: Det tar lang tid å bli avhengige

Noen barn blir avhengige med en gang, sier Kids Health. Nikotin er et svært vanedannende stoff som påvirker kroppens sentralnervesystem nesten så snart det er inntatt, forklarer nettstedet The Anti-Drug. Først utløser nikotin frigjøring av epinefrin, noe som resulterer i stimulering. Følelsen av stimulering slites av raskt, noe som kan føre til at barna å røyke igjen for å gjenta stimulering.

Fakta: Røyking ikke alltid Feel Good

Ifølge Kids Helse, kroppen er programmert til å avvise røyke. Av denne grunn, føles røyking regel dårlig i begynnelsen. Røyking kan forårsake hoste, smerter eller svie i halsen eller lungene, og muligens kvalme og oppkast.

Myte: Røyking påvirker bare røyker

Ikke-røykere kan bli påvirket av passiv røyking, eller røyken fra tente sigaretter. Passiv røyking kan likevel føre til lungekreft, hjertesykdom og økt luftveisproblemer som hoste, ifølge National Institute on Drug Abuse for Teens. Hos spedbarn og små barn, kan passiv røyking øker risikoen for krybbedød, luftveisinfeksjoner, astma og ørebetennelser, sier NIDA.